Cleveland v Sloveniji

cleveland_ljubljana-group-1

cleveland_ljubljana-group-1Sredi maja se je v Ljubljani mudila delegacija mesta Cleveland, ki se je med drugim srečala tudi s predstavniki edini športne glbt-organizacije pri nas Out in Slovenije. Pogovarjali so se o možnostih sodelovanja in promocije Gay Games IX, ki bodo potekale v mestih Cleveland in Acron v avgustu 2014.

Predstavnika Out in Slovenije, Urška Bremec in Mitja Blažič, sta gostom predstavila delovanje društva Out in Slovenija in poudarila, da se društvo redno udeležuje mednarodnih LGBTIQ športnih prireditev. Delegacija Clevelanda – med njimi je bil tudi župan Clevelanda Frank G. Jackson – je predstavila koncept Gay Games 2014. Poudarili so, da si bodo prizadevali k organizaciji najboljših in največjih Gay Games do sedaj. Pričakujejo okoli 15.000 udeleženk in udeležencev ter skupaj približno 60.000 obiskovalk in obiskovalcev. Ker je v Clevelandu velika slovenska skupnost, upajo, da bodo k udeležbi privabili tudi predstavnike iz Slovenije.

cleveland2Delegaciji sta se dogovorili, da bo Out in Slovenija promovirala dogodek pri nas in pomagala pri regijski promociji v državah bivše Jugoslavije. Predstavnika MOL šport Mateja Lončar in Simon Ličen sta ob tem potrdila, da bo Mestna občina Ljubljana podprla tovrstne aktivnosti, pri Out in Slovenija pa so dodali, da si želijo podobne igre – EuroGames –  v nekaj letih pripeljati tudi v Ljubljano.

Clevelandska delegacija je imela sicer poln urnik, ki je bil osredotočen predvsem na obnovitev pobratenih mest Clevelanda in Ljubljane in utrditev sodelovanja med mesti. Srečali so se tudi z župani največjih slovenskih mest, predstavniki vlade in parlamenta, pa tudi s predstavniki slovenskega gospodarstva, kulture, izobraževanja in civilnega združenja.

Andrej Pišl

Več:

Gay Games IX >>>

Društvo Out in Slovenija >>>

Written By
More from Uredništvo

Številka 10

ŠTEVILKA 10 [Junij 2009]   PDF verzija >>> [za ogled potrebuješ brezplačni...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja