Društvo psihologov o istospolnih družinah

psiho

psihoV razpravi o novem Družinskem zakoniku, ki traja že leto in pol, se je pozno, a vendarle oglasilo tudi Društvo psihologov Slovenije, kot poroča portal 24ur.com. V svoji izjavi so zapisali, da znanstvene raziskave kažejo, da se otroci iz istospolnih družin pri razvoju v ključnih vidikih ne razlikujejo od preostalih otrok.

V Društvu poudarjajo, da se otroci iz istospolnih družin v primerjavi z drugimi otroki ne razlikujejo glede na anksioznost, depresivnost, samopodobo, socialno prilagojenost in podobno, hkrati pa ti otroci tudi nimajo nobenih razvojnih primanjkljajev. Otroci iz istospolnih družin so praviloma le bolj tolerantni do drugačnosti.

V društvu sicer pravijo, da na otroke bolj kot struktura družine vpliva kakovost starševstva, odnos staršev do otroka, medsebojna navezanost in okolje. Prav zato, poudarjajo, sprejeti družinski zakonik prinaša izziv v naši družbi, v društvu pa se hkrati distancirajo od ideološkega presojanja družinskega zakonika, saj njihova stališča izhajajo zgolj iz znanstvenih spoznanj.

Več:

Poročilo 24ur.com >>>

Društvo psihologov Slovenije >>>

Written By
More from Uredništvo

Parada ponosa 2013

Na vrata trka letošnji pride, katerega vodilo sta svoboda in solidarnost kot...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja