Enakopravne_i v 21. stoletju

Enakopravni e v 21

 

Na svetovnem spletu je na povezavi www.enakopravnost.si zaživel nov slovenski portal Enakopravni v 21. stoletju, na katerem so zbrane informacije o procesih doseganja enakopravnosti istospolno usmerjenih oseb v Sloveniji.

Trenutno je na spletnem portalu najbolj aktualna tema postopek implementacije novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR), ki je predstavljena celostno in sistematično. Na spletni strani se je moč poučiti o zgodovinskem dogajanju v zvezi s sprejemanjem zakonodaje o istospolnih partnerskih zvezah in družinah, v okviru katerega so predstavljeni posebni mejniki na tem področju.

Na portalu je predstavljena tudi novela Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter prikaz sprememb in pravic, ki jih prinaša istospolnim partnerskim skupnostim. Predstavljena so tudi dejstva o noveli, s katerimi avtorji in avtorice dodatno pojasnjujejo pomen in dogajanje okoli novele ter se odzivajo na očitke nasprotnic in nasprotnikov novele, ki so pogosto vsaj zavajajoči, če ne v celoti napačni.

Na spletni strani so predstavljene tudi številne raziskave na tematiko istospolnih partnerskih skupnosti in družin ter aktualne novice, ki so objavljene v drugih medijih in se nanašajo na trenutno dogajanje v povezavi z novelo zakona. Objavljena je tudi peticija za podporo noveli ZZZDR in še bi lahko naštevali.

Veseli nas, da lahko tudi podporniki in podpornice enakopravnosti istospolnih partnerskih skupnosti spremljamo dogajanje v povezavi z novelo ZZZDR na spletni strani, ki celovito obsega tematiko in spremlja aktualno dogajanje. Upamo, da bodo ustvarjalke in ustvarjalci s svojo vsebino dosegli čim večje število ljudi, ki bodo lahko na tem mestu dobili informacije o tem, kakšne spremembe novela ZZZDR dejansko prinaša in zakaj je za našo družbo koristno, da pride do njene implementacije.

Vir:        
Tags from the story
More from Urška Balažic

Podeljene 3. zlate tifanije

Foto: Nada Žgank/Memento (arhiv Kulturni center Q, Klub Tiffany) V soboto so...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja