Glbt-Uganda

uganda

ugandaCafe Open, Hrenova 19, LJ, open.si, sreda, 24. 11. ob 20.00

Razstava Tadeja Žnidaršiča “Biti gej ali lezbijka v Ugandi« in pogovor o lgbt skupnosti v svetu

Fotograf Tadej Žnidarčič se je v Ugandi pogovarjal z geji in lezbijkami, potem ko je ugandski parlament začel z obravnavo predloga zakona, po katerem je za homoseksualnost predvidena zaporna oziroma smrtna kazen. Serija nastalih fotografij in intervjujev, Biti gej ali lezbijka v Ugandi, anonimno predstavlja njihove poglede na predlagani zakon, homoseksualnost v afriški družbi, njihove osebne zgodbe in upe glede prihodnosti.

Razstavo bomo otvorili s pogovorom o stanju človekovih pravic LGBT skupnosti v svetu, zlasti v Afriki. Z avtorjem fotografij Tadejem Žnidarčičem in vodjo sektorja za človekove pravice na Ministrstvu za zunanje zadeve mag. Smiljano Knez se bo pogovarjal Alen Toplišek.

*******

Tadej je fotograf mlajše generacije. Diplomiral iz fizike v Ljubljani kasneje pa se odločil za študij fotografije na akademiji International Center of Photography v New Yorku, kjer je leta 2007 diplomiral. Kot izbranec Global Fund for Children/International Center of Photography Fellowship 2007 – 2008 je potoval v Indijo, Bangladeš in Romunijo, kjer je dokumentiral vpliv nevladnih organizacij na lokalne skupnosti. Je sodelavec agencije Redux Pictures iz New Yorka. Njegove fotografije so bile objavljene v različnih revijah, časopisih in drugih publikacijah v ZDA, Evropi in Afriki. Fotografska revija PDNEdu ga je leta 2009 imenovala v svojo ekskluzivno serijo »One to Watch«, krog mladih fotografov, ki jih ne gre spregledati. Sodeloval je na samostojnih in skupinskih razstavah po Evropi in ZDA. Več o avtorju in njegovih delih, lahko najdete na spletni strani: http://www.tadejznidarcic.com/

Written By
More from Uredništvo

Kaj pa heterofobija?

V Veliki Britaniji bo ta četrtek pomemben tako za gejevsko in lezbično...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja