Izenačitev ostaja v Družinskem zakoniku

anjakopac

anjakopacV predlogu novega Družinskega zakonika določbe glede istospolnih porok in možnosti posvojitev otrok s strani istospolnih parov ostajajo nespremenjene. Državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak (na sliki) je namreč na včerajšnji tiskovni konferenci, na kateri so predstavili dopolnitve Družinskega zakonika, poudarila, da v času javne razprave niso prejeli »nikakršnih strokovnih utemeljitev proti izenačitvi raznospolnih in istospolnih parov«.

Ob tej novici so na noge takoj skočili braniki tradicionalne družine. Ljudmila Novak (Nova Slovenija) je tako že napovedala referendum in sodelovanje s civilno iniciativo, ki nasprotuje omenjenim spremembam v Družinskem zakoniku. Na ministrstvu pričakujejo, da bo ustavno sodišče izvedbo takega referenduma preprečilo.

Dr. Anja Kopač Mrak bo nov Družinski zakonik komentirala tudi na okrogli mizi, ki jo 9. decembra ob 18. uri v klubu Lily Novy v Cankarjevem domu organizira Slovensko sociološko društvo in Mirovni inštitut. Na javnem forumu, ki ne bo potekal v obliki pro et contra, bodo spregovorili strokovnjaki in strokovnjakinje s področja sociologije družin in družinskega prava, predlagatelji zakona pa bodo predstavili dosedanje odzive na predlog Družinskega zakonika in dopolnitve, ki jih bodo v zakon vnesli po javni razpravi.

Več:

Poročilo MDDSZ >>>

Podpišite se pod peticijo za enake pravice za vse družine >>>

Pridružite se skupini “Za vse družine” na Facebooku >>>

Written By
More from Uredništvo

Recenzije: Knjiga 10

Isabelle si je česala kodre v deželi, ki je bila samo njena...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja