Jutri deseta Parada ponosa

parada2010

parada2010

Jutri bo v Ljubljani potekala deseta Parada ponosa. Med 16. in 17. uro se bomo zbirali na Metelkovi, potem sledi povorka, zaključna prireditev pa bo na Mestnem trgu ob 18. uri. Slogan letošnje Parade ponosa je »Dovolj čakanja!«.

Organizatorji, društvo Parada ponosa, so v vabilo zapisali: »Molotovke, ki so jih neznanci v preteklih dneh dvakrat vrgli v pročelje Cafeja Open, in sovražni grafiti,  ki so jih nezananci zapisali prav na obletnico lanskega homofobnega napada na ta lokal, so nesprejemljivi izrazi sovražnosti do istospolno usmerjenih. Zato vas vabimo, da se Parade ponosa udeležite tudi vi in s tem izrazite solidarnost, podporo gradnji družbe spoštovanja, sprejemanja in dostojanstva in obsodite dejanja, ki odrekajo človekove pravice in polnopravno članstvo v slovenski družbi (spolnim) manjšinam in posameznicam/posameznikom.«

Na zaključni prireditvi bosta udeležence pozdravila častna pokrovitelja letošnje Parade ponosa, župan Zoran Jankovič in predsednik Državnega zbora Pavel Gantar, v imenu lgbt-skupnosti pa bo tokrat govoril Roman Kuhar. Po uradnem delu prireditve sledi še koncertni cel, v katerem bodo nastopili Tinkara Kovač, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Manca Špik, Omar Naber, Tina Gorenjak, Afrodita Rouvas, Anastassia in Nikolovski. Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju.

Written By
More from Uredništvo

Cepljenje in prehranjevanje otrok v DZak

Ker se zadnje dni, predvsem po  medmrežju, širijo napačne interpretacije Družinskega zakonika,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja