Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik – 30. 8. 2015

Pop - 28. 8. 2015

POP NATION – Zadnji izdihljaji poletja

Pop - 28. 8. 2015

Tudi ti čutiš, da se poletje počasi izteka?

Nič več kratkih hlač, majic brez rokavov, ki razkrivajo razgreta telesa. Nič več pitja poletnih pijač, nič več opazovanja tipčkov skozi zatemnjene okvirje očal. Nič več čekiranja paketov v tesnih kopalkah na plažah. No, v Tiffanyju se še nismo vdali, petkov večer bo še kar najbolj poleten, zato pridite razgaljeni, razgreti in pripravljeni na nor žur. Aja, pa ne pozabite biti fab, very fab.

Dj Zois

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

Delavnica: Intimni prostori viharnega telesa

Delavnica - Duo

sreda | 2. september 2015, 17:00

Intenzivno z duom Valentine Tanz & Tomasz Foltyn
»Intimni prostori viharnega telesa«

Klub Tiffany vabi na delavnico, ki poteka ob gostovanju predstave Valentine Tanz: A glass of water. Delavnica je odlična priložnost za vse, ki želijo spoznati svoje kvir telo.

Na delavnici bomo raziskovale_i različne metode dela s kompleksnim razumevanjem telesa v gibanju. Začele_i bomo z osnovnimi načeli somatskega dela in zavedanja telesa ter prebudile_i svoje »viharno« telo – intuicija, radovednost, tveganje. Da poglobimo idejo o viharnosti & intimnosti, bomo delale_i tudi s performativno glasbo in skupinskimi improvizacijami. Skozi queerovski pogled bomo raziskovale_i »čarobno intimnost«, ki se dogaja med našimi telesi, mislimi in dušami. Valentine Tanz, ki bo vodila tečaj, vam bo pomagala z vzbujanjem radovednosti, nego in intuitivnim plesom. Srečanje bo poskusni proces, na katerem bomo svoja telesa in misli osvobodili družbenih, političnih in kulturnih struktur.

Intenzivno delavnico bo vodil poljski performer, uveljavljajoči se koreograf in fizični mislec Tomasz Foltyn v sodelovanju z Valentine Tanz – urbano šamanko, kraljico preobleke in vizionarsko umetnico. Kot duo ju zanima družbeno in politično telo kot neukrotljivi vidik odpora, nežnosti in milosti. Trenutno delata na »totalni kozmološki koreografiji«, delovni metodi v njunem procesu drzne življenjske umetnosti.

Prinesite udobna oblačila (nobenih kavbojk & pasov) , beležko & svinčnik.

Rok za prijavo na delavnico je nedelja, 30. avgust.

Delavnica je odprta za vse zainteresirane. Prosim pa vas, da ob prijavi na kratko opišete vašo motivacijo za obisk delavnice in vaše izkušnje z nastopanjem oz. performativnimi umetnostmi.

Svojo prijavo pošljite na elektronski naslov: kulturnicenterq@gmail.com

Trajanje tečaja: 3 ure

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

Valentine Tanz: A glass of water

Valentine 2015

četrtek | 3. september 2015, 20:00

VALENTINE TANZ
Viharna sla utelešene milosti
predstavlja novo delo
Valentine Tanz
»Kozarec vode«

Klub Tiffany ob začetku nove sezone predstavlja novo predstavo Valentine Tanz! 
Vljudno vabljene_i k obisku.
Vstop je brezplačen, število sedežev je omejeno.

»Kozarec vode« je nova epizoda iz serije performansov Valentine Tanz. Valentine se loti izziva slave, lepote in bogastva. Vse to preprosto obremenjuje življenje slavne osebnosti! Tokrat se mora soočiti s pravim svetom zabave! Svet umetnosti, mode in pop kulture je krut in odvraten! Kako se bo Valentine spopadla s tem? Pridite in si oglejte njeno kozmično, a absurdno potovanje!

Performans gledalke_ce popelje na potovanje skozi čustvena in duhovna stanja Valentine Tanz, urbane šamanke, negovalke, vizionarske umetnice, kvir medija in strastne ljubimke. Valentine subtilno spreminja razpoloženja z menjavanjem tona svojih zgodb in šamanskih plesov. Bere astrološke napovedi občinstvu celi rane in daje svetlobo svetu, vendar v izjemno dramatičnem in histeričnem tonu. Uroči svet in zapleše v imenu svobode in prostosti. Predstava presega standardno nasprotje moški-ženska in obe vprašanji združuje v eno na meji družbenospolnega diskurza. Valentine igra igro, v kateri se spol najočitneje odraža v luči ljubezni in njenih eksistenčnih dilem. Obstaja v svojem svetu, ki je ranljivo izpostavljen javnosti – nima skrivnosti in deli svoje neuspehe, nesrečo in samoto. Z občinstvom ustvari skupnost kot ritual, s katerim bi odgovorila na naše eksistenčne izzive.

Njen androgini/genderfuck značaj in vse podrobnosti njene »totalne persone« – obleka, makeup, besedilo, gibanje in scenografija – predstavljajo »totalno kozmološko koreografijo«, ki združuje gledališko in plesno strast, aktualnost performativne umetnosti in sposobnost vizualnoumetniškega ustvarjanja podob, ki naposled vodi v proces drzne življenjske umetnosti.

Vala Tanz Show je eksperimentalni projekt, ki ga je ustvaril poljsko-ameriški duo Tomasz Foltyn/Valentine Tanz. Kot umetnika in aktivista ju zanima družbeno in politično telo kot neukrotljivi vidik odpora, nežnosti in milosti.

Projekt se je med februarjem in junijem 2015 predstavljal v gledališču Art Cafe Barakah v Krakovu, na Poljskem. Performans je gostoval tudi na 16. feminističnem in queerovskem festivalu Rdeče zore v Ljubljani in na festivalu Deuje Babe v Cerknem, Dwie Zmiany v Sopotu in na festivalu Queerovski maj v Krakovu.

koncept in koreografija: Tomasz Foltyn
glasba: Justyna Stasiowska
kostumografija: Marta Sala
produkcija: Aneta Żukowska

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

NAPOVEDUJEMO:

22. obletnica Metelkove: “Lezbična tovarna” – Lezbični kinoklub in pogovor

22 Metelkove

Lezbično-feministična univerza
vas v sklopu 22. obletnice Metelkove mesta vabi na projekcijo dokumentarnega filma in pogovor

LFU 22 MetelkoveLezbična tovarna (Lesbian factory, 2010, Tajvan),
ki bo v četrtek, 10.9.2015 ob 18.00 v klubu Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q).

Režiserka filma Susan Chen je raziskovala skupinski protest filipinskih migrantskih delavk, zaposlenih v tovarni računalniških delov v Tajvanu.
Film je več kot aktualna politična analiza kompleksnega prepleta spola, seksualnosti, razreda, migracij, mej in upora.

Projekciji sledi pogovor.

Več o dogodku na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2015/08/02/22-obletnica-metelkove-lezbicni-kinoklub-in-pogovor-lezbicna-tovarna/

Poleg kinokluba bomo v ŠKUC – Kulturnem centru Q (Klubu Tiffany) obletnico obeležili tudi s Kavarniškim večerom ob 21h.
Več o obletnici na: https://www.facebook.com/events/1617259728533974/

Vabljene_i!

Film je v mandarinski kitajščini in angleščini z angleškimi podnapisi.
Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana – Urad za socialo.

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Written By
More from Uredništvo

Izenačitev ostaja v Družinskem zakoniku

V predlogu novega Družinskega zakonika določbe glede istospolnih porok in možnosti posvojitev...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja