V Beli hiši zaposlili prvo transspolno osebo

Raffi

Pred kratkim je iz Združenih držav Amerike (ZDA) prišla spodbudna novica, da so v Beli hiši zaposlili prvo odkrito transspolno osebo. Predsednik Barack Obama je za članico svojega kabineta imenoval Raffi Freedman – Gurspan, nekdanjo svetovalko v nacionalnem centru za enakopravnost transspolnih oseb (NCTE), ki bo v kabinetu predsednika delala kot direktorica zaposlovanja v pisarni predsedniškega osebja.

Izvršna direktorica NCTE-ja Mara Keisling je ob tej priložnosti povedala, da predsednik Obama že dolgo govori, da si želi, da bi njegova administracija odsevala ameriško ljudstvo, in kot razume sama, to vključuje tudi transspolne prebivalke in prebivalce ZDA. Dodala je še, da je izjemno navdihujoče zanjo in za druge, ki se jih je dotaknil Raffijin aktivizem, da je prva imenovana transspolna oseba nebela ženska, Latinoameričanka. Poleg organizacije NCTE so novico pozdravili številni aktivisti in aktiviste ter organizacije LGBT.

Zaposlitev transspolne v predsednikovem kabinetu je še eden od korakov, ki jih je Obamova administracija storila v znak podpore skupnosti LGBT. Lansko leto je Obama s predsedniškim odlokom podjetnicam in podjetnikom prepovedal diskriminacijo zaposlenih na podlagi njihove spolne usmerjenosti ali spolne identitete, aprila pa je obsodil terapije za spreobrnjanje istospolno usmerjene mladine in napovedal spolno nevtralna stranišča v Eisenhowerjevi stavbi, kjer dela velik del osebja Bele hiše.

Raffi Freedman – Gurspan čestitamo ob nastopu službe in ji želimo veliko uspehov. Upamo, da bo Bela hiša s tovrstnimi potezami nadaljevala tudi v prihodnosti in da se ob zamenjavi predsednika to ne bo spremenilo.

Vir:
Tags from the story
More from Urška Balažic

Mednarodni festival queer filma Merlinka

Od 12. do 16. decembra se bo v Beogradu odvijal peti mednarodni...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja