Mednarodni festival queer filma Merlinka

Merlinka

Od 12. do 16. decembra se bo v Beogradu odvijal peti mednarodni festival queer filma Merlinka. Festival so prvič organizirali leta 2009 v beograjskem mladinskem domu z namenom, da bi promovirali filme, ki se ukvarjajo z gejevsko, lezbično in transseksualno tematiko in drugače zelo težko pridejo do svoje filmske publike.

Festival je svoje ime dobil po prvem razkritem jugoslovanskem transvestitu Vjeranu Miladinoviću Merlinki, ki je igral v filmu Želimira Žilnika “Marble Ass”, s katerim so otvorili prvi festival. Namen festivala je prek filmske umetnosti zmanjševati homofobijo v srbski družbi in promovirati pravice LGBT oseb. Festival organizirata Gej lezbični info center (Gej lezbejski info centar) GLIC in Mladinski dom Beograd.

Po koncu slovenskega Festivala gejevskega in lezbičnega filma se podoben dogodek obeta v Beogradu. Vsi filmoljubi in filmoljubke, ki se boste takrat morda nahajali v srbski prestolnici ali kje blizu, boste tako imeli odlično priložnost za kakšno filmsko poslastico, preostali pa morda med programom najdemo kak zanimiv naslov, ki bi ga pogledali na kakšnem drugem dogodku.

 

Viri:
More from Urška Balažic

Uspešno izvedena četrta Parada ponosa v Pragi

Preteklo soboto je v češki prestolnici Pragi potekala četrta Parada ponosa, ki...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja