Konferenca Building bridges in skupščina zveze EGLSF

EGLSF konferenca

Jutri, 7. marca, Športno društvo Out in Slovenija in Društvo DIH – Enakopravno pod mavrico skupaj z drugimi partnerji v Ljubljani gostita tradicionalno mednarodno konferenco na temo športa, enakopravnosti in človekovih pravic – Building bridges (Gradnja mostov) s podnaslovom Pride in Sport (Ponos v športu). Konferenci bo v soboto in nedeljo sledila še skupščina zveze EGLSF (European Gay and Lesbian Sport Federation), letos praznuje 25. obletnico.

Tema konference bo iskanje in povezovanje na področju športa, promocija športa za vse in uveljavljanja načela nediskriminacije v športu. Konference se bo v vlogi govornikov in govornic udeležilo okrog 30 mednarodnih gostij in gostov, visokih predstavnic in predstavnikov ter strokovnjakinj in strokovnjakov evropskih institucij in organizacij; na konferenci pričakujejo 150 udeležencev in udeleženk iz vse Evrope.

Vse udeležence in udeleženke bo na posebnem dogodku sprejel župan Mestne občine Ljubljana, predstavniki in predstavnice evropskih poslancev in poslank ter Vlade RS pa bodo otvorili konferenco. Na plenarnem delu bodo udeležence in udeleženke nagovorili predstavniki in predstavnice evropskih poslancev in poslank, predstavnik urada varuha človekovih pravic, predstavnik Evropske komisije, predstavnik Sveta Evrope ter predstavnice in predstavniki domačih in tujih raziskovalno-izobraževalnih inštitucij.

V letu 2014 Out in Slovenija sicer obeležuje tudi 10. obletnico članstva v organizaciji EGLSF in začetek redne in organizirane udeležbe na evropskih igrah EuroGames, kakor tudi mednarodnih prireditvah svetovnega merila Gay Games in Outgames. 30. Obletnico praznuje tudi LGBT gibanje v Sloveniji, 2000. obletnico ustanovitve antične Emone pa mesto Ljubljana.

Pokrovitelj dogodka je Mestna občina Ljubljana. Podprli pa so ga: Olimpijski komite Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, mreža FARE in Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske. Ljubljana je bila izbrana z glasovanjem predstavnikov in predstavnic članic zveze EGLSF; protikandidatni mesti, ki sta se potegovali za organizacijo, sta bili Barcelona (Španija) in Budimpešta (Madžarska). V Evropsko gejevsko in lezbično športno zvezo je včlanjenih več kot 100 športnih klubov in organizacij iz cele Evrope, kar združuje več kot 10.000 članov in članic.

Organizatorjem in organizatorkam čestitamo in jim želimo uspešno izvedbo dogodka.

 

Več:
Written By
More from Eva Gračanin

Ustavno sodišče prejelo pritožbo zoper sklep DZ o nedopustnosti referenduma o noveli ZZZDR

Koalicija Za otroke gre! je včeraj na Ustanovno sodišče RS po pošti...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja