Koraki v smeri zaščite LGBT oseb v Italiji

images

Italijanske poslanke in poslanci so končno začeli razpravljati o zakonski zaščiti LGBT oseb, ki je v tej katoliški državi do sedaj praktično ni bilo. Z novim predlogom zakona bi dopolnili trenutni zakon proti diskriminaciji ter ga razširili tudi na zločine zaradi sovraštva na podlagi spolne usmerjenosti oziroma homofobne zločine.Spodnji dom itlijanskega parlamenta je načrt zakona odobril, razprava pa se bo nadaljevala ta mesec, ko bo o predlogu zakona glasoval celotni parlament.

Ivan Scalfarotto, član politične stranke Partito Democratico, ki je predložil omenjeni predlog spremembe zakona, je s potekom dogodkov zadovoljen. V svoji izjavi je povedal, da gre za primer dobre politike in da so dobro opravili svojo nalogo. Niso pa vsi italijanski LGBT aktivisti in aktivistke s predlogom zadovoljni, saj predlogu zakona najbolj očitajo diskriminacijo trans oseb. Če bodo poslanke in poslanci predlog zakona izglasovali, bo to kljub vsemu velik korak naprej na področju enakopravnosti in boja proti homofobiji in diskriminaciji. Še toliko bolj je oblikovanje takega zakona v Italiji pomembno zato, ker gre za državo, ki se še zmeraj v veliki meri oklepa svoje katoliške tradicije in krščanske morale.

Upamo, da bo zakon izglasovan in da bo morda vplival na župana Rima, da drugo leto ne bo zavrnil povabila na parado ponosa.

Vira:

Queer.hr >>>

ILGA Europe >>>

More from Urška Balažic

V ZDA pod pretvezo verske svobode sprejeli homofobni zakon

Kot poroča spletni portal mladina.si, je v ameriški zvezni državi Indiani guverner...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja