Spet homoskrivalnice v Vatikanu

ricca-pope-francis 2622725k

Visoki cerkveni dostojanstvenik Vatikanske banke mosignor Battista Ricca (na sliki s papežem), ki se sooča z očitki neprimernega seksualnega vedenja, je ponudil svoj odstop, poroča italijanska tiskovna agencija I Media. Ricca naj bi papežu ponudil svoj odstop v soboto, ni pa znano, ali je bil odstop sprejet, saj je papež Frančišek, ki je Ricca zadolžil za reformiranje Vatikanske banke, trenutno na obisku v Braziliji.

Novinar L’Espressa Sandro Magister je v začetku tega meseca zapisal, da naj bi monsignor Ricca zagotovil nastanitev in službo moškemu družabniku, medtem ko je bil vatikanski diplomat v Urugvaju med letoma 1999 in 2001. Magister piše, da je Ricca svojemu prijatelju in poveljniku Švicarske garde zagotovil, da živita z njim v veleposlaništvu. Intimna razmerja med njimi naj bi tako povzročila škandal. Magister nadalje trdi, da je Ricca pripeljal »mladega moškega« nazaj v ambasado in čez noč končal z njim ujet v dvigalu. Novinar je še pojasnil, da so bili incidenti splošno znani, ampak so bili namerno izpuščeni in vatikanskih dokumentov mosignora Ricca, tako da bi papež Frančišek zvedel za njih šele po tem, ko ga je prejšnji mesec imenoval na njegovo pozicijo v Vatikanski banki.Magister namiguje, da naj bi to storil gejevski lobij z namenom, da zaščiti Ricca.

Vatikan je že zanikal vse navedbe kot nekredibilne, ni pa še komentiral poročil I Medie. Mnogi katoliški komentatorji pa so v svojih komentarjih v medijih zapisali, da je položaj monsignora Ricca nevzdržen.

 

Vir:

Pink News >>>

Written By
More from Martin Gramc

Parada: Zakaj v tolerantni Reki ni parade ponosa?

Prva parada ponosa na Hrvaškem se je leta 2002 odvila v Zagrebu....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja