Martina Navratilova poziva k razkritjem

maritna

maritnaTeniška zvezda Martina Navratilova je v nedavnem intervjuju za GayStarNews pozvala športnice in športnike, naj izstopijo iz klozeta. Meni, da so tisti, ki se še naprej skrivajo, preprosto »preveč paranoični« in da ne obstaja noben razlog za strah. Bojazen, da bi zaradi tega izgubili sponzorje, je po njenem mnenju odveč. »Tovrstne skrbi so bile morda realne pred tridesetimi leti,« meni Navratilova, »danes pa ne več.«

Razkritja športnikov in športnic ne bi koristila zgolj njim osebno, pač pa bi se s tem spremenil tudi pogled na šport kot tak. Navratiloma namreč meni, da bi prav tovrstna razkritja lahko najbolje ovrgla predstave, da je šport prežet s homofobijo. A tega ne bo mogoče preseči, če bodo statistike, kot jih beleži letošnja Olimpijada, še naprej tako zaskrbljujoče: na Olimpijadi je namreč manj kot 1% razkritih gejev in lezbijk, kar zagotovo ne odseva realnega stanja. Spomnite se samo na novico ob prihodu športnikov in športnic v olimpijsko vas: zaradi preveč dostopov je za nekaj časa crknil Grindr, aplikacija za mobitele, s katero je mogoče locirati druge geje v svojem okrožju.

Martina Navratilova v intervjuju pojasnjuje tudi svoje poglede na homoporoke in pravi, da bi se tudi sama poročila, če bi za to imela priložnost. (foto: guardian.com)

Več:

Intervju z Martino Navratilovo >>>

Sesutje Grindrja >>>

Written By
More from Uredništvo

Fashion is for losers

ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany) vas vabi v petek, 2.12.2011, od 23h...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja