Mavrični pozdrav Putinu

rainbow-flag

rainbow-flagAmsterdam je danes odet v mavrične barve. V počastitev obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina so različne organizacije in institucije, med njimi tudi mestni svet, razobesile mavrične zastave. Te zdaj vihrajo na polovici droga in tako opozarjajo na fašističen predlog zakona, ki kriminalizira govor o homoseksualnosti med mladimi.  

Naj spomnimo. Ruska duma je 25. januarja letos s 388 glasovi za in enim proti podprla omenjeni predlog zakona, ki zdaj čaka na drugo branje v tem hramu demokracije. V praksi predlog omogoča denarno kaznovanje istospolnih oseb, ki se v javnosti držijo za roke ali se poljubljajo. Onemogoča tudi delovanje svetovalnic in informacijskih točk za mlade, ki iščejo informacije o spolni usmerjenosti in spolni identiteti …

Namen Putinovega obiska je sicer ekonomske narave, saj je vrednost letne trgovine med Rusijo in Nizozemsko 83 milijard dolarjev, kar slednjo uvršča na drugo mesto, takoj za Kitajsko, po velikosti trgovinske menjave. (Putina očitno ne moti, da trguje tudi z geji in lezbijkami. Denar v tem primeru ne samo, da ne smrdi, tudi diskriminira ne.)

Naivni čakamo na Putinov odziv. Ob res natrpanem urniku – udeležba na otvoritvi leta nizozemsko-ruskega prijateljstva ter večerja z nizozemskimi podjetniki in podjetnicami – bo odziv najbrž bolj skop.

Eva Gračanin

Vir:
PrinkNews >>>

Written By
More from Uredništvo

Threesomepop: Yayoilouise feat. IV + BileJean

petek, 7. 11. Najboljši trio paket v mestu v klubu ta petek....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja