Mednarodni festival Cona sprejemanja

Tolerance Zone 2015

Med prvim in drugim majem letos se bo v srbskem mestu Zaječar odvijal mednarodni festival Cona prejemanja (Tolerance Zone), ki ga organizirata mesto Zaječar in organizacija Info center GSA (Gay Straight Alliance). V glavnem bo festival glasbeno obarvan, manjkal pa ne bo nti spremljevalni program. Glasbeni del festivala se bo odvijal v antičnem predelu Felix Romuliana, sestavljali pa ga bodo domači in tuji izvajalci in izvajalke elektronske in pop glasbe. Spremljevalni program festivala bo vključeval gledališke predstave, predvajanje filmov, umetniške razstave, tematske debate, delavnice in podobno.

Glavni cilj festivala je promocija človekovih pravic, sprejemanje in enakopravnost za vse državljane in državljanke, ne glede na njihovo spolno usmerjenost, spolno identiteto ali katero koli drugo osebno okoliščino. Cilj festivala je tudi ključen dejavnik, ki omenjeni festival razlikuje od drugih glasbenih festivalov in bo prvi tovrsten dogodek v regiji.

Poleg drugih komponent ima festival tudi pomembno regijsko komponento, ki ni pomembna samo zato, ker organizatorji in organizatorke pričakujejo veliko udeleženk in udeležencev iz regije, kjer se bo festival odvijal, ampak tudi zato, ker so si za cilj postavili širjenje sprejemanja LGBT-skupnosti s promocijo festivala v regiji in povečanje sprejemanja med mladimi ljudmi iz različnih držav. Ravno zato je za organizatorke in organizatorje izjemno pomembna podpora, promocija ter pomoč pri realizaciji festivala s strani zunanjih organizacij ter podpornikov in podpornic.

Podporo festivalu lahko zainteresirane in zainteresirani izrazite na različne načine, kot so na primer:

  • javna podpora (odprta pisma podpore festivalu, ki bodo v januarju objavljena na spletni strani festivala),
  • obisk festivala,
  • promocija festivala prek različnih aktivnosti in obveščanje javnosti prek družabnih omrežij in elektronskih naslovov,
  • promocija festivala v LGBT-skupnosti,
  • promocija festivala z organizacijo tematskih dogodkov,
  • sponzorstvo in oglaševanje podjetij,
  • vključevanje v spremljevalni program z določenimi aktivnostmi,
  • prostovoljsko sodelovanje pri sami realizaciji festivala.

Več informacij o samem projektu si lahko preberete na spletni strani organizacije GSA in pa na Twitter in Facebook profilih festivala. Prisrčno vabljeni k sodelovanju in obisku festivala »z namenom« Cona sprejemanja v čim večjem številu.

 

Viri:
Tags from the story
More from Urška Balažic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja