Mladinski center Bistrica ob Sotli prijazen LGBT-osebam

Franek - 5. 7. 2014 330

V začetku meseca so na še enem dogodku v sklopu projekta Gradnja strpnosti prostore Mladinskega centra Bistrica ob Sotli razglasili za prijazne LGBT-osebam. Idejni vodja projekta in član MC Bistrica ob Sotli Franek Černelč (na fotografiji) je ob tem dejal, da ob predstavitvi te ideje vodstveni organi MC-ja niso polemizirali. Družno so namreč ugotovili, da so bili že prej prostor, prijazen do LGBT-oseb. »Samo iz omare smo morali priti,« je v šali pojasnil Černelč.

Ideja za projekt Gradnja strpnosti se je porodila pred približno dvema leta, ko je Černelča začelo zanimati, ali je na podeželju mogoče ustvariti mini LGBT-sceno. Pri tem je ugotovil, da ljudje zelo malo vedo o življenju LGBT-oseb, da pa so načeloma strpni. Z dogodki v sklopu Gradnje strpnosti je želel predvsem ljudi v Bistrici ob Sotli in okolici spodbuditi, da se razkrijejo.

Kljub temu, da mu tega namena ni uspelo povsem udejanjiti, se je odločil za korak naprej – razglasitev prostorov MC Bistrica ob Sotli za prostore, prijazne LGBT-osebam. Na dan razglasitve, na prvo soboto v juliju, se je celo odvila spontana mini parada ponosa, saj so udeleženke in udeleženci dogodka okrog zgradbe, kjer domuje mladinski center, ponesli mavrično zastavo.

Černelč je dejal, da bodo nadaljevali z dogodki v okviru Gradnje strpnosti in dodal, da je Slovenija bogatejša še za en prostor svobode.

Vsem pri MC Bistrica ob Sotli čestitamo za ta korak. Naj se opogumi še kdo. Podore jim pri tem ne bo manjkalo.

Vir:
Tags from the story
Written By
More from Eva Gračanin

Ustavno sodišče prejelo pritožbo zoper sklep DZ o nedopustnosti referenduma o noveli ZZZDR

Koalicija Za otroke gre! je včeraj na Ustanovno sodišče RS po pošti...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja