Natečaj za esej na temo človekovih pravic

school_of_law

school_of_lawWashington School of Law pri ameriški univerzi (American University) razpisuje natečaj za esej na temo človekovih pravic (Human Rights Essey Award). Tema eseja za leto 2013 je pravice lezbijk, gejev, biseksualnih in transspolnih oseb ter mednarodno pravo človekovih pravic (The Rights of Lebian, Gay, Bisexual, and Transgender Peoples and International Human Rights Law).

Natečaj za esej o človekovih pravicah je tekmovanje, ki ga vsako leto pripravi akademija. Namen natečaja je spodbuditi ustvarjanje akademskih del s področja mednarodnega prava človekovih pravic. Udeleženke in udeleženci lahko izberejo katerokoli področje, ki se navezuje na razpisano temo. Esej mora biti pravni članek.

Akademija podeli dve nagradi. Eno za najboljši članek v angleščini in drugo za najboljši članek v španščini. Nagrada je sestavljena iz:

– štipendije za študij na programu Nadaljevalne študije človekovih pravic in humanitarnega prava (Program of Advanced Studies in Human Rights and Humanitarian Law)
– kritja potnih stroškov do Washingtona
– kritja nastanitve v študentskem domu univerze in
– stroškov preživljanja

Najboljši članki bodo lahko objavljeni v American University International Law Review.

Rok za oddajo eseja še ni razpisan. Glede na prejšnja letab o rok po vsej verjetnosti februarja 2013.

Dodatne informacije >>>

Facebook skupina AcademyOnHumanRights >>>

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja