Nekdanji dijaki in dijakinje iz Postojne se ne dajo

postojna2

postojna2Nekdanji dijaki in dijakinje Šolskega centra Postojna so se še enkrat odzvali – tokrat na odgovor ravnateljice Helene Posega Dolenc in pomočnice ravnateljice Mirjam Počkar, ki sta v odgovoru zapisali, da s pravnega vidika njihova odločitev, da Škofiji Koper dajo v najem prostore šole, ni sporna. »Poskrbeli smo, da je zadeva pravno formalno urejena in da se najemniki držijo vse predpisane zakonodaje.  Vsebina njihovega srečanja ni v naši pristojnosti,« sta zapisali. Hkrati sta poudarila, da »posamezen dogodek, ki je slučajno organiziran v nekem prostoru, ne more, ne sme in ne bo vplival na naša prizadevanja vzgajati  dijake v strpnosti, razgledanosti, kritičnosti in razumevanju drugačnosti.«

Nekdanjih dijakov in dijakinj odgovor ni zadovoljil. V celoti objavljamo njihovo drugo pismo:

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za odgovor, obenem pa nam je žal, da ste na naše pismo odgovorili s citiranjem zakona in navedbami pravnika. Očitno nismo dovolj razumljivo napisali, da tudi nekateri med nami, poznamo zakone in da se zavedamo, da zadeva pravno formalno ni sporna. Je pa moralno sporna in nedopustna.

Res je, ne gre za sovražni govor – tega tudi nismo nikogar obtožili. Gre pa za zavajanje, lahko rečemo tudi laganje Luce di Tolve, v namene gonje proti homoseksualcem, ki jo vodi RKC. Ne dolgo nazaj, ste lahko njihov odnos do homoseksualnosti lahko spremljali v kampanji proti Družinskemu zakoniku. Prepričani smo, da je to le nadaljevanje kampanje – tokrat za nov Družinski zakonik, ki ga pripravlja nova vlada.

Tudi mi smo na koledarju opazili, da je 28.4.2012 sobota, ko vaših dijakov ni v šoli in niso v nevarnosti, da bi jih kdo prisilil k sodelovanju pri dogodku.

Nikakor ne dvomimo, da bi lahko takšno srečanje na kakršenkoli način lahko vplivalo na vaše pedagoško delo. Tega vam nismo in vam, ne glede na to kaj se bo zgodilo, ne bomo očitali.

Verjamemo, da ste v nezavidljivi situaciji in da je trenutno vaš glavni cilj dokazati, da ste v celoti distancirani od vsebine. Nihče od nas ne misli nasprotno. Če preberete naše prvo pismo še enkrat, boste videli, da vas ničesar ne obtožujemo, niti vas ne sprašujemo o teh stvareh, ker se nam ne zdijo sporne. Vemo, da ste povsem legalno oddali prostor. Vemo tudi, da ko ste pristali v oddajo prostora, niste bili seznanjeni z vsebino srečanja. Zdaj ste.

Kljub temu, da gre le za prostor, bo ime tega prostora napisano zraven izredno sporne vsebine. Vprašanje je, koliko škode bo pri tem utrpel.

Zanima nas vaše mnenje o tem – ne mnenje pravnika. Ali se vam zdi primerno, da se za takšna »predavanja« uporabljajo prostori vaše in naše šole – kljub temu, da to ni pravno sporno?

Na Koprsko škofijo se ne nameravamo obračati za dodatne informacije, saj mislimo, da jih imamo več kot oni. Poleg tega nas ne skrbi ugled Koprske škofije, temveč ugled Šolskega centra Postojna.

Preden nam odgovorite, vam priporočamo v branje:

http://www.narobe.si/stevilka-13/druzinski-zakonik

http://www.narobe.si/stevilka-10/tema-eksgej

Lep pozdrav.

Mirjana Frank in ostali podpisniki

 

Več:

Prvotno pismo dijakov in odgovor >>>

Written By
More from Uredništvo

Legebitrina izjava za javnost

Aleš Primc in kompanija, ki danes z mejli zasuva najrazličnejše naslove –...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja