Nocoj začetek filmskega festivala

afr

afrNocoj ob 20-ih se bo v Ljubljani v Kinoteki začel 27. festival gejevskega in lezbičnega filma, ki ga bosta otvorila performans južnoafriške plesalke Mamele Nyamze in španska drama o ponovni obuditvi nekoč pretrganega prijateljstva 80 dni. Gledalke in gledalci si bodo pred filmsko projekcijo letošnjega otvoritvenega filma ogledali še dva kratka filma – slovenskega Madonca in španskega Lahek denar. Zaradi izjemnega zanimanja za otvoritveni film, bodo tega v Kinoteki predvajali še ob 23. uri.

Letošnji festival se, kot smo že poročali, sooča s finančnimi težavami, saj je država prepolovila finančna sredstva, namenjena festivalu. Opozarjanje na nevzdržnost tovrstnega početja se je vsaj deloma obrestovalo. Filmski center je namreč delno ugodil pritožbi festivala in mu povišal podporo za 2.500 evrov.

Ob festivalu, tako kot vsako leto, potekajo tudi spremljevalne aktivnosti. V četrtek si je tako povsem poln Cafe Open ogledal ogrevalni film Chaz, včeraj pa sta prispeli prvi gostji, švicarska režiserka Sylvie Cachin in južnoafriška plesalka Mamela Nyamza (na sliki). Ogledali sta si tudi razstavo Pari fotografinje Tanje Ristič, ki so jo odprli v Tiffanyju.

Na nocojšnji otvoritvi organizatorji festivala pričakujejo predstavnika Ministrstva za kulturo Jožefa Školča, pa tudi režiserja slovenskega filma Blaža Slano, in morda še koga … Vljudno vabljeni!

Več:

Program festivala >>>

Written By
More from Uredništvo

Torkov filmski večer: VIKEND

Torek, 20.5.2014 ob 19h Klubom Tiffany vabiti na četrto projekcijo v ciklu...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja