Okrogla miza: »Zakaj HIV preventiva za msm ne deluje?«

aids

aidsAli je z vidika preventive dobro poudarjati, da je okužba s HIV obvladljiva, ali bi bilo smiselneje v preventivo vnesti več realnejših svaril pred dolgoročnimi posledicami okužbe in zdravljenja? So ukrepi preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV, ki so tradicionalno omejeni na razdeljevanje kondomov in informativnih letakov, še primerne? Ali izhajajo iz potreb ciljnih skupin? Kako učinkovito jih sploh dosegajo? Kako stigma vpliva na učinkovitost preventive?

Vas zanima, kakšne so razlike med učinkovitostjo zdravljenja oseb s poznimi in zgodnjimi diagnozami? Bi lahko z rednim periodičnim testiranjem in kakovostnejšim informiranjem zmanjšali število okužb s HIV?

Vabimo vas, da se nam pridružite na okrogli mizi, kjer bomo skupaj s strokovnjaki, Miho Lobnikom (Legebitra), dr. Alešem Lamutom (Inštitut za varovanje zdravja), mag. Miranom Šolincem (ŠKUC Magnus) in Tomažem Vovkom, dr. med. (Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana), kritično analizirali pristope v boju proti HIV/aidsu.

Okrogla miza bo v četrtek, 5. decembra 2013 od 19.30 do 21.00 v prostorih DIC Legebitre (Trubarjeva 76a, 1000 Ljubljana).

Dogodek organizira Društvo informacijski center Legebitra ob mednarodnem dnevu boja proti aidsu, ki ga obeležujemo 1. decembra.

VABLJENE in VABLJENI!

MOLMZ logoProjekt sofinancirata oddelek za zdravje in socialno varstvo pri Mestni občini Ljubljana in Ministrstvo za zdravje.

 

fihosouDelovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata:Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacji v Republiki Sloveniji – FIHO.

Written By
More from Uredništvo

Festival LGBT filma 2007

FILM Festival gejevskega in lezbičnega filma – več kot le filmski festival...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja