Poročilo o diskriminaciji trans in interspolnih oseb

eureporttrans

eureporttransEvropska komisija je objavila poročilo o diskirminaciji trans in interspolnih oseb v Evropski uniji, poroča PinkNews.co.uk. To je prvo poročilo Evropske komisije, ki podrobno analizira diskriminacijo trans in interspolnih oseb na podlagi spola, spolne identitete in izraza.

Avtorja sta strokovnjak in strokovnjakinja iz mednarodne organizacije ILGA – Europe in univerze v Leidnu (Universtiy of Leiden). Poročilo se nanaša na strategijo za enakopravnost med ženskami in moškimi za obdobje 2010-2015.

Poslanec Evropskega parlamenta in sopredsednik skupine za LGBT tematiko je poročilo toplo sprejel in ga označil za temeljito analizo ter močan pravni in politični prispevek. Dodal je, da imajo trans in interspolne osebe enake temeljne pravice kot vsi ostali in si zaslužijo živeti življenja brez diskriminacije.

Poslanka Evropskega parlamenta in sopredsednica skupine LGBT tematiko je povedala, da je poročilo to, kar je Evropska komisija potrebovala za nadaljnje preiskovanje temeljnih pravic trans in interspolnih ljudi. Dodala je, da je to področje, na katerem bi lahko bila Evropa vodilna v svetu in da se že veseli nadaljnjih ukrepov Evropske komisije.

Eva Gračanin

Staff Writer: European Commission publishes new report on trans and intersex discrimination (PinkNews.co.uk) >>>

Poročilo: Trans and Intersex people, Discrimination on the grounds of sex, gender identity and gender expression >>>

Written By
More from Uredništvo

Začele so se 8. športne igre “Gay Games”

»Na teh športnih igrah nimam nobenih nasprotnikov, le prijatelje, združene v enotnost....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja