Še en korak za manj homofobije v ameriškem športu

Michael Sam 330

Prejšnjo soboto se je v intervjuju za New York Times razkril Michael Sam (na fotografiji). Igralec ameriškega nogometa za univerzitetno moštvo Missouri All American, je to storil kot prvi igralec, ki bi v času svoje športne kariere lahko postal del lige NFL (National Footbal League). Če bo izbran, bo tako postal prvi razkriti gejevski igralec v ligi NFL.

Sam se zaveda izziva, a je kljub temu želel razkriti resnico. Svojo odločitev je pojasnil, rekoč, da je slutil govorice o svoji spolni usmerjenosti. Pripravlja se na vstopi v ligo, ki jo prežema mačistična kultura in ki so jo pred nedavnim pretresli homofobni incidenti, čeprav politika lige prepoveduje diskriminacijo na podlagi spolne usmerjenosti. Hkrati je to s 1600 igralci v celotni sezoni največja liga v ZDA.

Na družbenem omrežju Twitter so njegovi trenutni soigralci, Donovan Bonner, Kentrell Brothers in Russell Hansbrough, izrazili podporo, pa tudi nekateri igralci, ki so trenutno del lige NFL, so dejali, da je dobrodošel v njihovi garderobi, med njimi Tom Crabtree in Pat McAfee.

Ohrabrili so ga tudi tviti nekdanjih športnikov, in sicer Johna Amaechija, ki se je kot prvi košarkar lige NBA razkril po upokojitvi in Jonathana A. Martina, ki je zaradi trpinčenja zapustil klub Miami Dolphins. Med njimi je tudi Jason Collins, ki se je lani razkril kot prvi košarkar v ligi NBA, ko je še igral, o čemer smo na našem blogu že pisali.

Čivknila pa je tudi prva dama ZDA. Michelle Obama je zapisala, da je ponosna na Michaelove dosežke na igrišču in zunaj njega.

 

Vir:
Written By
More from Martin Gramc

Škof: Glede vstopnine je zgodba širša, temu pravim kulturni davek

Že kar nekaj časa je za vstop v kluba Tiffany ali Monokel...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja