Slovenska kratka glbt-filma navdušila beneško publiko

condoms

condomsNa letošnjem 10. festivalu kratkega filma v Benetkah na otoku San Servolo so v petek, 4. septembra, v okviru posebne glbt-sekcije kratkih filmov Crisscrossing predstavili tudi dva slovenska kratka filma: dokumentarni film Romana Kuharja Kondomi za papeža (film je bil 1. septembra predstavljen tudi na glbt-filmskem festivalu v Budimpešti) in film kolektiva Vstaja Lezbosov Prvovrstni. Drugi (avtorice Petra Hrovatin, Mojca Koželj in Vesna Vravnik).

S filmoma sta Suzana Tratnik in Nataša Sukič predstavili ljubljanski gejevski in lezbični filmski festival, v okviru Crisscrossinga pa so se predstavili tudi glbt-festival Hamburg in španski Bilbao, pa Transgender festival Amsterdam.

V kratkem pogovoru pred projekcijami obeh filmov je italijanski moderator opozoril, da bi film o kondomih in papežu pravzaprav morali narediti Italijani. »Čestital nam je za pogum, da smo naredili ta film,« pravi Suzana Tratnik, »in da smo gejevski in lezbični filmski festival delali še v socializmu. Sicer pa je bil tudi selektor španskega glbt-festivala (Bilbao) navdušen nad našimi aktivističnimi in političnimi filmi. Izrazil je željo, da bi tudi na njihovem festivalu predvajali slovenske kratke angažirane filme.«

Oba kratka filma bosta na ogled tudi na letošnjem 25. gejevskem in lezbičnem filmskem festivalu v Ljubljani, ki bo potekal od 28. novembra do 5. decembra v Ljubljani.

Written By
More from Uredništvo

Mavrični avtobus se že vozi po Ljubljani

Medtem ko klikate po Narobe blogu, se nekje po Ljubljani že vozi...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja