Tiziano Ferro je bil strejt

Ferro

FerroPo več letih ugibanj in namigovanj je italijanski kantavtor Tiziano Ferro tokrat rekel »Stop!« govoricam in se končno autiral. V avtobiografski zbirki dnevnikov z naslovom Trent’anni e una chiacchierata con papà (Trideset let in pogovor z očetom), ki bo po pisanju časnika Repubblica izšla v Italiji 20. oktobra, razkriva 15 let zapiskov in razmišljanj o svojem življenju, od bulimije do težav s sprejemanjem svoje homoseksualnosti, od paranoične osamljenosti do čustvene otopelosti zaradi samozanikanja. Kot sam poudarja, je ob razkritju občutil veliko olajšanje, povod pa je bil pogovor z očetom, ki mu je sledila želja po odkritosti s prijatelji in nato tudi z javnostjo.

Kot pojasnjuje dobitnik nagrade MTV 2004 za najboljšega italijanskega izvajalca, so bila vsa ta leta zaradi vztrajnega prikrivanja in previdnega izogibanja govoricam zelo mučna, čeprav je bil deležen izjemnega mednarodnega uspeha. Zdaj je pripravljen za novo življenjsko poglavje.

oat: left; margin-right: 5px;” class=”outline” alt=”Ferro” src=”images/stories/Ferro.jpg” height=”200″ width=”200″ />Po več letih ugibanj in namigovanj je italijanski kantavtor Tiziano Ferro tokrat rekel »Stop!« govoricam in se končno autiral. V avtobiografski zbirki dnevnikov z naslovom Trent’anni e una chiacchierata con papà (Trideset let in pogovor z očetom), ki bo po pisanju časnika Repubblica izšla v Italiji 20. oktobra, razkriva 15 let zapiskov in razmišljanj o svojem življenju, od bulimije do težav s sprejemanjem svoje homoseksualnosti, od paranoične osamljenosti do čustvene otopelosti zaradi samozanikanja. Kot sam poudarja, je ob razkritju občutil veliko olajšanje, povod pa je bil pogovor z očetom, ki mu je sledila želja po odkritosti s prijatelji in nato tudi z javnostjo.

Kot pojasnjuje dobitnik nagrade MTV 2004 za najboljšega italijanskega izvajalca, so bila vsa ta leta zaradi vztrajnega prikrivanja in previdnega izogibanja govoricam zelo mučna, čeprav je bil deležen izjemnega mednarodnega uspeha. Zdaj je pripravljen za novo življenjsko poglavje.

Tiziano Ferro je po vsem svetu prodal več kot 8 milijonov plošč. Kot nekateri drugi italijanski izvajalci (npr. Nek in Laura Pausini) že vrsto let izdaja različice svojih albumov tudi v španščini in je zelo priljubljen tudi v Španiji in Latinski Ameriki. Uveljavil se je leta 2001 z albumom Rosso relativo, ki ga je zaznamoval mednarodni uspeh pesmi Xdono (posnel jo je tudi v angleščini, francoščini, španščini in portugalščini). Ena njegovih največjih uspešnic zadnjih let je udarni Stop! Dimentica iz albuma Nessuno è solo, iz katerega je tudi znameniti komad E Raffaella è mia, poklon italijanski TV legendi in gejevski ikoni Raffaelli Carrà.

Luka Pieri

Več:

Uradna spletna stran >>>

Xdono >>>

Stop! Dimentica >>>

E Raffaella è mia >>>

Written By
More from Uredništvo

Demokracija je spet dobila buško

S temi besedami je na današnji tiskovni konferenci pravosodni minister Aleš Zalar...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja