Tri razstave

vaza

vazaV evropskih mestih so ta hip odprte tri razstave, ki bralce in bralke tega bloga utegnejo zanimati. V naslednjih vrsticah jih na kratko predstavljamo.

oat: left; margin-right: 5px;” class=”outline” alt=”vaza” src=”images/stories/vaza.jpg” height=”231″ width=”200″ />V evropskih mestih so ta hip odprte tri razstave, ki bralce in bralke tega bloga utegnejo zanimati. V naslednjih vrsticah jih na kratko predstavljamo.

London

London je mesto, ki vedno ponuja lgbt-posameznikom in posameznicam mnogo kulturnih dogodkov. Poleg zanimivih stalnih razstav v različnih londonskih galerijah je v londonski galeriji White Cube od 14. januarja do 19. februarja 2011 na ogled razstava Gilberta in Georga The Urethra Postcard Art. Če boste odpotovali v London, je to vsekakor razstava, ki jo morate videti!

Nottingham

Se spomnite maratonskega literarnega večera ob izidu antologije evropske gejevske poezije Moral bi spet priti? Če berete Narobe, se boste spomnili tudi intervjuja, ki smo ga objavili s profesorjem Gregoryjem Woodsom, ki predava na Univerzi v Nottinghamu in je leta 1998 postal prvi univerzitetni profesor gejevskih in lezbičnih študij v Združenem kraljestvu. Kakorkoli že, v Nottinghamu, v Weston Gallery, je od 14. januarja pa do 10. aprila na ogled razstava Roman Sexuality: Images, Myths and Meanings, kjer je razstavljena tudi znamenita rimska čaša, ki v reliefu eksplicitno upodablja spolni odnos med dvema moškima.  Gotovo se med razstavljenimi deli najde še kaj »žgečkljivega« za lgbtje in lgbtjke.

Turku

Čeprav finsko mesto ni tako vsesplošno znano kot na primer Helsinki, je Turku evropska prestolnica kulture 2011. Turku je sicer rojstni kraj znamenitega Touka Laaksonena, bolj znanega  pod psevdonimom Tom of Finland. Od 16. januarja do 18. decembra 2011 si tako lahko v tem finskem mestecu ogledate veliko retrospektivno razstavo našega velikega umetnika 20. stoletja.

Bralce in bralke tega bloga obenem vabimo, da v komentarjih dopolnite te prispevek s svojimi predlogi.

Aleš Zobec

Več:

Razstava Gilberta in Georgea >>>

Intervju z Woodsom >>>

Razstava rimske seksualnosti >>>

Retrospektivna razstava Toma Finskega >>>

 

Written By
More from Uredništvo

Drugi klozet: Nasilje v gejevskih in lezbičnih razmerjih

Foto: Petra Jeršin PREDAVANJE JE ZARADI BOLEZNI ODPOVEDANO. Vabimo vas na predavanje...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja