Vlada potrdila predlog Družinskega zakonika

pahor

pahorVlada je na današnji seji sprejela in potrdila predlog novega Družinskega zakonika in mu s tem odprla vrata v parlamentarno proceduro.

Kampanja Za vse družine! je ob tem izdala naslednjo izjavo za javnost:

Kampanja Za vse družine! pozdravlja in podpira današnji sprejem predloga Družinskega zakonika na vladi, saj smo prepričani, da gre za samoumevni nadaljnji korak pri pluralizaciji in demokratizaciji Slovenije. Nov Družinski zakonik bo namreč omogočil kvalitativni dvig demokratičnih standardov pri nas, saj bo prekinil dolgoletno tradicijo sistemske diskriminacije otrok v istospolnih družinah in istospolnih parov.

Ko bo Družinski zakonik sprejet tudi v parlamentu, bo država končno omogočila celostno zaščito in varstvo vseh otrok, ne glede na tip družine v kateri odraščajo. Vsi starši, ne glede na njihovo spolno usmerjnost in ne glede na to ali so biološki ali socialni, bodo končno celovito opolnomočeni za varstvo in skrb svojih otrok. Poleg tega se bodo istospolni pari lahko poročili in bodo deležni vseh socialnih in ostalih temeljnih človekovih pravic, ki jim pripadajo, kot življenski skupnosti, in ki jim jih sedanji Zakon o registraciji istospolnrtnerske skupnosti odreka.

Prepričani smo, da bo Ustavno sodišče ob obravnavi morebitne referendumske pobude s strani nasprotnikov Družinskega zakonika, zagotovilo spoštovanje 14. člena ustave. Če pa bo do referenduma prišlo, ne dvomimo, da bodo državljanke in državljani znali zavrniti nedemokratične pobude tistih, ki nasprotujejo temeljnim pravicam vseh otrok in človekovim pravicam vseh ljudi. Kogar res skrbi prihodnost naših otrok in družin, bo zakonsko ureditev pluralizacije družinskih oblik in socialnega starševstva podprl, saj bodo tako vsi otroci imeli enake pravice in bodo na enak način zaščiteni.

Written By
More from Uredništvo

Free&Cool kavarniški večer vol. 5 – Special edition

Posebna edicija kavarniških večerov – 13. 6. 2013 ob 21.00, v okviru...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja