Razkritje istospolne družine

V sobotni izdaji Večera smo dočakali prvi »coming out« istospolne družine v Sloveniji. No, ne gre za čisto prvi intervju z istospolno družino – v medijih sta se večkrat pojavila tudi Matjaž in Danijel (glej intervju v Narobe >>>) in z izjavami tudi nekatere druge istospolne družine, sta pa Jerneja in Maja prvi, ki sta se v medijih pojavili tudi s sliko.

V burni razpravi, kjer nasprotniki Družinskega zakonika kot svoje argumente pogosto uporabljajo laži (npr. zloraba rezultatov znanstvenih raziskav, trditve, da je večina homoseksualcev HIV pozitivnih, poudarjanje, da se je glbt-skupnost večinoma strinjala z zdaj veljavnim zakonom o registraciji …), je razkritje istospolne družine pravi balzam. Hkrati je prispevek novinarke Urške Mlinarič odličen prikaz situacije, v kakršni živijo istospolne družine v Sloveniji. Jerneji in Maji iskreno čestitamo, pa tudi njunemu Venu, ki je na sliki prav fotogeničen!

Predlog Družinskega zakonik je danes v obravnavi na vladi. Pričakovati je, da bo vlada Družinski zakonik, ki popolnoma izenačuje raznospolne in istospolne pare, potrdila in mu s tem odprla pot v parlamentarno proceduro. (foto: vecer.si)

Več:

Članek iz Večera >>>

Written By
More from Uredništvo

Zadnje 3

Tekmovanje za naslov Mr. Gay Europe 2007 je letos potekalo v Budimpešti....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja