Zadnje … 13

kristina

Kristina Hočevar bo maja dobila nagrado zlata ptica za svojo tretjo pesniško zbirko Repki, ki je leta 2008 izšla pri zbirki Škuc-Lambda, predstavili pa smo jo v osmi številki Narobe. Iskreno čestitamo!

promV Združenih državah Amerike so v zadnjem času zabeležili kar nekaj incidentov, povezanih z maturantskim plesom in željo nekaterih učencev, da na ples povabijo svojega istospolnega partnerja. Posebej je odmevala zgodba 18-letne lezbijke Constance McMillien iz Mississippija, kjer so maturantski ples raje odpovedali, kot pa da bi ji dovolili, da na ples pride s svojo punco. Stvar se je končala na sodišču, ki je odločilo, da ima šola pravico odpovedati maturantski ples, hkrati pa je sodišče presodilo, da so bile kršene pravice Constance McMillien. Šola v Bleckleyju v Georgi se je odločila drugače; Derricku Martinu je dovolila, da na maturantski ples pripelje svojega fanta Richarda. Številni so odločitev šole pozdravili z navdušenjem, na Facebooku je celo nastala posebna stran »We support Derrick Martin taking his boyfriend to the prom«, drugače pa je bilo pri Derricku doma. Ker so o njegovi zgodbi poročali števili mediji, sta starša Derricka vrgla iz hiše. Toliko o odgovornem starševstvu.

nemcaNekateri nemški časopisi so obtožili nemškega zunanjega ministra Guida Westerwelleja, ki je prvi razkriti istospolno usmerjeni zunanji minister v Evropi, da meša zasebne in službene stvari. Problem naj bi bil v tem, da ga je na njegovi službeni poti v južno Ameriko spremljal njegov partner. Westerwelle meni, da ga poskušajo osebno diskreditirati, ker ga politično ne morejo, na njegovo stran pa je stopila tudi nemška kanclerka Angela Merkel, ki je izrazila zaupanje, da Westerwelle svoje delo opravlja v skladu s predpisi.

Westerwelle je svojo istospolno partnersko skupnost prvič javno razkril julija 2004, ko se je s svojim partnerjem Michaelom Mronzom (na sliki levo) udeležil zabave ob 50. rojstnem dnevu Angele Merker.

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Mednarodna konferenca proti homofobiji in transfobiji v šolah

V ponedeljek se je začela mednarodna konferenca »Prebijmo molk: O homofobiji in...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja