Zadnje 9

  Dobili smo novo glbt-društvo Parada ponosa. Ima eno samo, a pomembno nalogo: organizacija vsakoletne parade ponosa. Letošnja bo potekala v soboto, 27. junija, poleg parada pa bodo organizirali tudi spremljevalne dejavnosti, ki bodo potekale v tednu pred parado ponosa. Več informacij bo kmalu dosegljivih na spletni strani www.ljubljanapride.org.

 

 Papež je marca na svojem potovanju pa Afriki ponovno izpostavil stališče Vatikana, da kondomi niso rešitev za aids, pač pa so del problema. »Le tradicionalno učenje cerkve o zvestobi znotraj zakonske zveze in prepovedi prešuštvovanja je edina gotova pot za preprečevanje širjenja virusa HIV in aidsa.« S tem je nadaljeval zgodbo iz leta 2003, ko so v Vatikanu trdili, da imajo kondomi majhne luknje, skozi katere se virus HIV lahko širi. Tudi tiskovni urad Slovenske škofovske konference je v svojem sporočili za javnost ponovil tezo, »da velika večina kondomov ne more preprečevati okužbe, ker je virus HIV 450-krat manjši od moške spolne celice in posledično lažje prehaja med vlakni kondoma kot spermijSvetovna zdravstvena organizacija se je na tovrstne »znanstvene« trditve odzvala že pred časom s pojasnilom, da so navedbe Vatikana napačne in da redna uporaba kondoma lahko zmanjša verjetnost za okužbo z virusom HIV za devetdeset odstotkov. Rečeno drugače: to, kar počne papež, je genodic!

 

 Boris Pintar je za zbirko kratke proze Družinske parabole (Lambda, 2005), ki je v angleškem jeziku izšla v prevodu Rawleya Garua, na mednarodnem natečaju za poezijo in prozo mesta Salò prejel posebno nagrado za prozo v slovenskem in angleškem jeziku. Čestitamo.

 

Narobe je star tri leta. Po starih izdajah revije Narobe lahko brskate na spletni strani www.narobe.si, kjer si lahko ogledate tudi Narobe-blog, na Facebooku (išči: revija Narobe) pa lahko postanete Narobe-feni in virtualno listate po reviji. Stare tiskane izdaje revije Narobe (tiste, ki še niso pošle) lahko dobite na Legebitri, Trubarjeva 76/a, 1000 Ljubljana.

 

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Ženske z levega brega in poslušalnica z Edith Piaf

Lezbično-feministična univerza vas vabi v petek, 27. aprila 2012, ob 19.00 v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja