Zagreb je gej frendli mesto

jutranji

jutranjiQueer Zagreb je v sodelovanju s zagrebškim Turističnim združenjem izdal vodič, ki Zagreb predstavlja kot gejem in lezbijkam prijazno mesto. Poteza ima svojo finančno računico: ocenjujejo namreč, da hrvaško prestolnico vsako leto obišče okoli 30.000 gejev in lezbijk.

Vodič, ki predstavlja 37 »gay friendly« točk v Zagrebu, bo na voljo v turističnih birojih in hotelih, poslali pa ga bodo tudi v Beograd, Ljubljano, Budimpešto in na Dunaj. Kot poroča Jutranji list bodo istospolno usmerjeni turisti na ta način izvedeli, »v kateri lokal oditi na pijačo, v katerih klubih plesati, v katerih hotelih in apartmajih spati, katerega festivala ali zabave se udeležiti, v katerem frizerskem salonu se urediti in celo s katerimi ‘gay friendly« taksijem se voziti.«

Avtorji vodiča turiste posebej opozarjajo na to, da Zagrebčani še niso pripravljeni na podobe dveh moških, ki se poljubljata. Popisani in uničeni plakat, ki vabi na letošnji Queer Zagreb (glej spodaj), to jasno potrjuje. Ampak – tudi v Ljubljani stvar ni prav nič drugačna.

Več:

Članek v Jutranjem listu >>>

Queer Zagreb >>>

queerzagreb


 

Written By
More from Uredništvo

Dare Zatler Dan

SLIKA Drznost slovenske kulturne dediščine: Dare Zatler Dan Še pomembnejši od »porednih...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja