Zdravljenje homoseksualnosti z mobilno aplikacijo?

Setting captives free 330

Setting captives free 330Ne samo, da konservativne krščanske organizacije homoseksualnost še vedno obravnavajo kot bolezen, sedaj ponujajo tudi inovativne oblike njenega zdravljenja.

Konservativna krščanska organizacija Setting Captives Free (Osvobajanje ujetnikov) je razvila istoimensko aplikacijo za mobilne telefone, ki bi naj uporabnikom in uporabnicam omogočala, da se pozdravijo homoseksualnosti.

V opisu aplikacije so njeni ustvarjalci in ustvarjalke zapisali, da kljub nasprotnim trditvam gen za homoseksualnost ne obstaja in da nihče ni bil rojen kot gej ali lezbijka brez možnosti osvoboditve. Aplikacija naj bi svojim uporabnicam in uporabnikom omogočala, da se osvobodijo okov homoseksualnosti s pomočjo Jezusa Kristusa in križa.

Andre Banks iz organizacije AllOut je v svoji izjavi o absurdnosti te aplikacije pojasnil, da ni popolnoma nobenega dokaza, da bi tovrstni programi delovali. Po njegovem mnenju je naravnost smešno, da bi katerikoli uporabniki ali uporabnice iPhona ali Androida mislili, da lahko aplikacija na mobilnem telefonu spremeni njihovo spolno usmerjenost. Vendar pa v takih primerih ne smemo pozabiti na najbolj ranljive skupine ljudi, ki bi lahko zaradi pomanjkanja informacij morda preizkusili aplikacijo in bili razočarani nad njeno neučinkovitostjo. Banks zaključi, da je v tem primeru treba največjo skrb posvetiti posameznikom in posameznicam, ki bi jim taka aplikacija lahko kakorkoli škodovala.

Na spletni strani AllOut je objavljena tudi peticija proti aplikacijam za zdravljenje homoseksualnosti, ki jo je podpisalo že več kot 90.000 podpornic in podpornikov. Aplikacijo je Apple že umaknil iz svoje ponudbe, medtem ko je še vedno na voljo pri Googlu, zato se zbiranje podpisov nadaljuje. Peticija je na voljo na povezavi https://www.allout.org/en/actions/gaycureapp za vse, ki menijo, da so tovrstne aplikacije škodljive in nedopustne.

Pri takih absurdnih primerih se zazdi, da smo prišli v srednjeveško obdobje informacijske dobe in zaskrbljujoča je misel na to, kaj utegne slediti. Morda aplikacija za odkrivanje in identificiranje čarovnic in čarovnikov?

Urška Balažic

Vir:
Pink News>>>
AllOut>>>

Written By
More from Uredništvo

“Misli pozitivno – ustvarjaj spremembo”

Poročila agencij, ki se ukvarjajo z vprašanji človekovih pravic, ugotavljajo, da so...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja