Zlate Tifanije 2014 podeljene

Zlate Tifanije 2014

 

Pred kratkim so nam iz Akademije Tiffany sporočili dobitnice in dobitnike letošnjih Zlatih Tifanij, nagrad, ki jih od lani podeljujejo za naj homo-dosežke v preteklem letu. Dobitnicam in dobitnikom čestitamo. V nadaljevanju v celoti objavljamo sporočilo za javnost Akademije Tiffany.

V soboto, 22. 3. 2014, je ŠKUC – kulturni center Q / klub Tiffany podelil Zlate Tifanije za dosežeke na homo sceni v letu 2013. Prireditev je vodila madamme Janis ob pomoči svoje služabnice Lucije, ter v prisotnosti same Zlate Tifanije. Z odlično vokalno interpretacijo sta nas počastili tudi Tinkara Kolač in gospa Dobra gesta.

Akademija Tiffany je upoštevala glasove javnosti za vse kategorije, svoje glasove pa je dodala pri kategoriji Umetniško delo in Gej ikona.

Letošnji dobitniki Zlatih Tifanij so:

Prodor leta je osvojil Kiki za svoje igralske dosežke in predstavljanje slovenske homo scene v tujini.

DJ-a leta sta že drugo leto zapored priljubljeni duo Papi & Naj.

Žurerka leta je z veliko večino glasov postal Peranič in akademija meni, da postavlja zgled prihodnjim generacijam s svojo aktivnostjo na party sceni.

Žur leta je letos postal cikel petkovih večerov POP NATION, ki potekajo v vašem klubu Tiffany. Za nagrado se vam ekipa ponižno zahvaljuje in obljublja še več vložka v program.

Ambasadorka leta 2013 je postal Kiki, ki kot omenjeno veliko vlaga v vidnost slovenskih gejev na mednarodni sceni.

Kelnar’ca  je že drugo leto zapored Žele, ki vas streže v klubu Tiffany.

Tračarica  je ob hudi konkurenci postal Peranič, oba ostala nominiranca pa obljubljata, da se bosta za naslednje leto še toliko bolj potrudila.

Škandal leta, ki še odmeva in ga homo scena ne more pozabiti je zaprtje vseh gej lokalov v Ljubljani. Akademija Tiffany upa, da bo to spodbuda za angažma in odprtje novih GLBT prostorov v Ljubljani.

Zlata taška 2013 je postala Tanja Arbiter, ki je v svojem govoru popolnoma opredelila potrebne lastnosti tašk: mora biti lepa, pametna in uporabna. Akademija se ji zahvaljuje in dodaja, da je potrebna še posebna tenkočutnost za simbiozo med gejem in taško, ki jo Tanja definitivno ima.

Za samosvoj in unikaten stil je nagrado Fleur de Tiffany dobil Miha Kavčič.

V dramatičnem dvoboju za Drama Queen leta je ponovno slavila Jedla. Njena prefinjena dramatičnost in slava sta tako kljub hudi konkurenci ostali nedotaknjeni.

Nagrado za umetniško delo je dobila Alenka Spacal za otroško slikanico Mavrična maškarada, ki na izredno lep in pravljičen način najmlajšim razkriva igre spolov in identitet.

Tifanijo za Življenjsko delo akademija Tiffany letos podarja organizaciji ŠKUC MAGNUS, ki že od 1984 deluje na področju homoseksualnosti, kulture in preventive, ter je prva homo organizacija v Sloveniji in tedanji Jugoslaviji.

Gej ikona je letos postala Barbara Jezeršek, ki je ponosno in odprto predstavljala Slovenijo in svetovno homo skupnost na Olimpijskih igrah v homofobičnem Sočiju.

Lezba leta je zaradi svoje neverjetne ustrežljivosti postala Tjaša P.

Peder leta je po vašem glasovanju postal Martin Perović, ki se neizmerno trudi za sceno v Mariboru in Klub Tiffany pozdravlja zdramitev scene v Štajerski prestolnici.

Akademija Tiffany čestita vsem nagrajencem in nagrajenkam, ter upa da bodo nagrade v spodbudo celotni homo skupnosti. V naslednjem letu si želimo še več ustvarjalnosti in poguma, ki ga premore naša domača scena. Omenimo še, da že skrbno zapisujemo potencialne nominirance za naslednje Zlate Tifanije.

 

Written By
More from Uredništvo

Kako so zbirali podpise

Saj nas prav nič več ne čudi … a vendarle (za zgodovino):...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja