Ekipa iz Slovenije že z medaljo na Outgames

Outgames 2013 330

Skupina športnikov in športnic iz Slovenije, ki tekmujejo na letošnjih Outgames v Antwerpnu je že dobila prvo medaljo. V bovlingu si je v kategoriji posameznikov Andrej Pišl priigral bronasto medaljo. Za uspeh mu čestitamo in držimo pesti še za preostale športnike in športnice. V celoti pa objavljamo tudi njihovo sporočilo za javnost.

Sporočilo za javnost

V belgijskem Antwerpnu letos med 31. julijem in 11. avgustom poteka 3. velika mednarodna prireditev Outgames, ki je združila okoli 5000 udeležencev in udeleženk, predvsem iz LGBTIQ skupnosti iz vsega sveta. Pod geslom Združena ljubezen (Love United) so organizatorji združili športna tekmovanja, kulturne prireditve in promocijo človekovih pravic.

V času med 31. julijem in 2. avgustom je v Antwerpnu potekala mednarodna konferenca o človekovih pravicah z naslovom Od varnih zatočišč do enakosti, ki se je zaključila s sprejetjem antwerpske deklaracije.

V soboto, 3. avgusta, so se Svetovne Outgames uradno pričele z veliko otvoritveno slovesnostjo, ki je vsebovala tudi mimohod udeležencev in udeleženk držav širom sveta, med njimi tudi skupina iz Slovenije. Prisotne je prek videa nagovoril tudi belgijski premier g. Elio Di Rupo, ki je tudi sam razkrit in ponosen gej.

Slovenske barve v Antwerpnu zastopa 7-članska ekipa, njeni člani in članice pa tekmujejo v bovlingu, namiznem tenisu, nogometu, plavanju in tenisu. Za koordinacijo slovenske odprave skrbi Športno društvo Out in Slovenija, ki je sicer tudi prva organizacija v Sloveniji, ki se posveča športu in rekreaciji za LGBTIQ posameznike in posameznice ter njihove prijatelje.

Ponedeljek je bil za slovensko ekipo prvi tekmovalni dan, ki je prinesel tudi že prvo odličje – v bovlingu si je v kategoriji posameznikov Andrej Pišl, sicer predsednik Out in Slovenije, priigral bronasto medaljo.

Prireditev Outgames poteka pod licenco Mednarodne gejevske in lezbične športne zveze GLISA, letošnja 3. edicija teh mednarodnih iger pa se bo sklenila z zaključno slovesnostjo 11. avgusta.

Več informacij: www.world.outgames.org in www.outinslovenija.com.

Športno društvo Out in Slovenija  

Written By
More from Uredništvo

Liberalna akademija opozarja na sovražni govor

Liberalna akademija, društvo za preučevanje politične demokracije in liberalizma, se je odzvalo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja