Festival gejevskega in lezbičnega filma med najboljšimi vsakoletnimi dogodki v Ljubljani

roznati zmaj rosie

Spletni portal In your pocket, eden od vodilnih evropskih portalov, ki se ukvarja z zagotavljanjem turističnih informacij in izdajanjem turističnih vodnikov, je na svoji spletni strani pripravil anketo, v kateri lahko obiskovalci in obiskovalke spletne strani glasujejo za najboljši vsakoletni dogodek v Ljubljani.

Med izbranimi dogodki, za katere se glasuje, je tudi Festival gejevskega in lezbičnega filma (FGLF), ki je lani potekal že 29. leto. Poleg FGLF lahko uporabniki in uporabnice spletne strani izbirajo med številnimi festivali in prireditvami, kot so Trnfest, Ana Desetnica, Animateka, LIFFe, Mesto žensk, Maturantska parada in drugi. FGLF trenutno zaseda visoko tretje mesto s 14,29 % glasov in je tesno za petami Znanstivalu, ki je zbral 14,88 % glasov, na prvem mestu pa je z 21,3 % glasov Ljubljanski maraton. Glasovanje bo potekalo do 15. januarja, končni rezultati pa bodo objavljeni v novi izdaji turističnega vodnika po Ljubljani, ki izide februarja oziroma marca letos.

FGLF je najstarejši festival gejevskega in lezbičnega filma v Evropi, organizira pa ga Društvo ŠKUC, skupaj s soorganizatorji, med katerimi so Slovenska Kinoteka, Gimnazija Ptuj, CID Ptuj, Kino Metropol, DIH, Mladinski kulturni center, Društvo prijateljev zmernega napredka in Kino udarnik. Lani je festival potekal med 23. novembrom in 1. decembrom in je poleg pestrega izbora filmov z LGBT tematiko postregel tudi z novostjo, in sicer nagrado rožnati zmaj. Podeljena sta bila dva rožnata zmaja, eden po izboru žirije in eden po izboru občinstva. Žirantke in žiranti so za zmagovalca izbrali japonski film Yoshiko in Yuriko, gledalce in gledalke pa je najbolj navdušil švicarski film Rosie.

Mesto med najboljšimi vsakoletnimi dogodki v Ljubljani je nedvomno dobra popotnica za organizacijo jubilejnega tridesetega festivala, ki bo potekal letos, prav tako pa je nadvse dobrodošla tudi objava v turističnem vodniku. Glasovanje se nenazadnje še ni zaključilo, tako da lahko vsi uporabniki in uporabnice še vedno glasujete, in kdo ve, morda se vrstni red pod vrhom oziroma na vrhu še spremeni.

 

Viri:
More from Urška Balažic

Organizacija združenih narodov sprejela novo resolucijo o človekovih pravicah LGBT-oseb

Svet Združenih narodov (ZN) za človekove pravice je 26. septembra sprejel resolucijo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja