Film Pokliči me po svojem imenu pričakuje nadaljevanje

Po uspešni adaptaciji istoimenske knjige, se je režiser Luca Guardagnino odločil, da si film Pokliči me po svojem imenu zasluži nadaljevanje. Režiser je za film požel oskarja za najboljšo adaptacijo scenarija in že razmišlja o nadaljevanju zgodbe. Igralec Armie Hammer (Oliver) je na SCAD Savannah Film Festivalu dejal, da bo na film treba počakati nekaj let.

Poletna ljubezen, odraščanje in italijansko podeželje: okrog teh besed se v filmu vrtita mlad Elio in Američan Oliver, ki za kratek čas najdeta notranji mir eden v drugem. Njuno razmerje se namreč boleče konča: Oliver mora nazaj v ZDA, sedemnajstletni Elio pa ostane doma. Za piko na i ima njegov ljubimec zaročenko, s katero se bo poročil, kakor kasneje po telefonu sporoči Eliu.

»Luca me je sprehodil skozi film: kje se začne, kam gre, kje se konča, skozi vse karakterje in vse, kar naj bi se zgodilo […] Kronološko gledano se zgodba ne nadaljuje takoj po prvem filmu. Vmes je vrzel. Tako da Luca želi počakati, da bomo malce starejši, da bo časovni razkorak smiseln.« – Armie Hammer

Knjiga vsebuje tudi epilog, v katerem se Elio in Oliver videvata v razponu dvajsetih let njunega življenja. Petnajst let kasneje Elio pride obiskati Oliverja in njegove otroke v ZDA, ta pa mu pet let kasneje vrne obisk v Italiji, kjer izve, da je Eliov oče umrl.

Kako bo potekala Guardagninova zgodba in kdo bo v njej igral poleg glavnih likov, nam ni znano. V načrtu je, da bo Dakota Johnston, pogosta režiserjeva sodelavka, igrala Oliverjevo  ženo, ki je bila v prvem filmu le omenjena.

Nadaljevanje naj ne bi bilo več tako pravljično in odmaknjeno od »realnega sveta«. V dogajanje se bodo vpletle tudi politične razmere, kot so vzpon Silvia Berlusconija v Italiji in Zalivska vojna v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Prav tako bo najverjetneje imela veliko vlogo obdobje širjenje aidsa.

»Edina težava,« je dejal režiser, »je, kako poimenovati film. Ne more biti Pokliči me po svojem imenu 2!«

Viri:

Vulture

DigitalSpy

IndieWire

Wikipedia

The New Yorker

Tags from the story
Written By
More from Romana Ronkali

Posledice Festivala LGBT filma

Letošnji festival se je izkazal v svoji raznolikosti. Dvorane so bile ob...
Read More