Komisija za peticije podprla Družinski zakonik

eva

evaKomisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ki ji predseduje poslanka Eva Irgl, je danes obravnavala predlog Družinskega zakonika in soglasno sprejela dva sklepa. V prvem sklepu komisija daje pobudo, da v nadaljnji razpravi o Družinskem zakoniku parlamentarci razpravljajo strpno in pri tem ne uporabljajo sovražnega govora. Predstavniki opozicije in koalicije v Komisiji so se namreč strinjali, da je bil v dosedanji razpravi o Družinskem zakoniku uporabljan tudi sovražni govor, kar je nesprejemljivo.

Drugi sprejeti sklep govori o tem, da Komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti podpira predlog Družinskega zakonika, ker pomeni »utrditev človekovih pravic tako s stališča nediskriminatorne obravnave odraslih, zlasti pa s stališča otrokovih koristi in pravic in sicer prepovedi vsakršnega nasilja nad otroci, vpeljavo zagovornika otrokovih pravic in drugih ukrepov varovanja otroovih koristi in pravic.«

Druga obravnava Družinskega zakonika na matičnem odboru (Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide) bo potekala v maju.

 

 

Written By
More from Uredništvo

Madžarski “Fuck you”

Skladba »Fuck you« Lily Allen je na Youtube poleg uradnega video spota...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja