Na Proznih mnogobojih zmagala Jedrt Maležič s Škarpino v plitvini

81 Matej-Pusnik-0263 330

 

V okviru 11. festivala Fabula – Literature sveta, ki letos poteka med 26. februarjem in 8. marcem v Ljubljani, so se zgodili že tradicionalni Prozni mnogoboji. To je niz dogodkov, na katerih lahko vsakdo predstavi svojo kratko zgodbo in se poteguje za nastop v velikem finalu ter denarno nagrado. Območna tekmovanja so potekala v Ljubljani, Novem mestu, Kranju, Celju in Kopru.

Dvanajst finalistov se je pomerilo na velikem finalu, ki se je zgodil 3. marca 2014 v Kavarni SEM v Ljubljani. Tudi finalni večer je povezoval Boštjan Gorenc – Pižama (na fotografiji desno). O najboljših treh so odločali glasovi zbrane publike in pa ocena strokovne žirije.

Na tretjem mestu se je znašel Diego Menendez, na drugem je pristal najstarejši udeleženec Blaž Šafarič, zmagovalka pa je Jedrt Maležič (na fotografiji levo) iz Ljubljane, ki je zbrano občestvo prepričala z duhovito, drzno in erotično obarvano zgodbo Škarpina v plitvini o nočnem srečanju dveh lezbijk za strejtovskim klubom. Prevajalka in vse prodornejša prozaistka Jedrt Maležič si je že leta 2011 pribrala tretje mesto na Proznih mnogobojih, kot udeleženka lgbt-prozne delavnice, ki jo vodi Suzana Tratnik v okviru Društva Škuc, pa se je lani decembra predstavila tudi na literarnem večeru zbirke Lambda v Galeriji Škuc.

Jedrt, čestitamo in hočemo še!

 

Written By
More from Uredništvo

Mavrične družine letos v novem slovarju nemškega jezika

O prvi reprezentativni raziskavi med istospolnimi družinami v Nemčiji Pred dvema tednoma...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja