Ne lezbofobiji

Jane-Czyzselska-CREDIT-Twitter

Urednica trendi britanske revije za lezbijke in biseksualke Diva Jane Czyzselska (na fotografiji) je organizirala kampanjo proti lezbofobiji. Kampanja Vsakodnevna lezbofobija (Everyday Lesbophobia) je bila ustvarjena z namenom dokumentiranja primerov predsodkov, ki segajo od resnih zlorab do občasnih ponižanj, ki so postala tako vsakodnevna, da pogosto menimo, da ni niti treba protestirati. Czyzselska je ob tem lezbijke in biseksualke pozvala, da delijo svoje zgodbe in pokažejo, kako so predsodki še vedno prisotni in zahtevajo razpravo.

Lezbijke in biseksualke lahko razlagajo o vsakodnevnih očitkih na račun svoje spolne usmerjenosti na blogu everydaylesbo.com, Facebook strani Everyday Lesbophobia in Twitterju.

Vse skupaj se je pričelo z nizom dogodkov, vključujoč športno novinarko Clare Balding. Prejšnji mesec se je komik Russel Brand pošalil, da poskuša zavesti vsako lezbijko, ki jo sreča. Brand se je namreč odzval na izjave Balding, ki je dejala, da jo je »osvajal«, a je ostala nezainteresirana. Brand je na njen račun pripomnil, da se pretvarja, da je težko dostopna in še: »Ne bom odnehal, dokler ne bo vsako lezbično razmerje v Britaniji prekinil nek neprijetno dolgočasen fant iz Essexa.«

Naj spomnimo, da se je moral v juniju BBC opravičiti zaradi pogovorne oddaje Prepirljivi pogovori (Fighting Talk) na Radiu 5 Live, ki je vključevala satirično rubriko, imenovano Braniti neobranljive (Defending the Indefensible). V njej je moral komik bob Mills utemeljiti izjavo: »Dajte mi dvajset minut z njo in dokaj prepričan sem, da bom osvojil Clare Balding.« Mills je v oddaji Balding opisal kot »konjsko žensko«, ki »ceni moč med svojimi stegni«. Izvršni direktor Stonewalla Ben Summerskill je oddajo označil za gostilniško zatiranje iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

 

Vir:
Pink News >>>

Written By
More from Martin Gramc

Prebosti normo?

Prevpraševanje norme in obstoječih družbenih odnosov je vedno znova potrebno. Potrebno, ker...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja