Parada ponosa letos prvič tudi v Mariboru

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z romunsko organizacijo Go Free, v okviru mednarodnega projekta Združeni s ponosom/United with PRIDE, organizira prvo Parado ponosa v Mariboru, ki se bo zgodila v soboto, 29. junija. Ob Paradi ponosa bodo med 27. – 29. junijem organizirani tudi različni spremljevalni dogodki (npr. otvoritev razstava, predstava, različne delavnice). Častni pokrovitelj parade ponosa je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič.

Zbiranje in priprave na shod se bodo začele ob 13. uri na Glavnem trgu v Mariboru, povorka pa bo po mariborskih ulicah krenila ob 14. uri. Shod se bo zaključil z nagovori in krajšim glasbenim programom. Podrobnejše informacije o shodu, govorkah_cih in glasbenem programu bodo objavljene v prihodnjih dneh.

Parado ponosa Maribor organizira skupina prostovoljk_cev programa Maribor skozi rožnata očala, ki je redni programa Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki z informacijami, literaturo, druženjem, nasveti in različnimi aktivnostmi pomaga mladim, ki se jim porajajo vprašanja pri odkrivanju in sprejemanju svoje spolne identitete, spolne usmerjenosti ali spolnega izraza.

Javni zavod že vse od leta 2001 podpira in omogoča varno okolje mladim LGBT+ osebam, da organizirajo in izvajajo različne aktivnosti, s katerimi odgovarjajo na potrebe skupnosti LGBT+. Maribor skozi rožnata očala tako predstavlja edini redni, konstantni program v regiji, ki obravnava vsebine skupnosti LGBT+.

Vir:

spletna stran MKC Maribor >>>

Tags from the story
Written By
More from Eva Gračanin

Ljubljana v mednarodni mreži mavričnih mest

Ljubljana je bila maja vključena v mrežo mavričnih mest (Rainbow Cities Network),...
Read More