Slovenska vojska o homo fantazijah

sindikat

sindikatSindikat Ministrstva za obrambo se je odzval na Mladinino pobudo »Ukinimo vojsko«. Med drugim v svojem pismu, pod katerega so podpisani predsednik Darko Milenkovič in sekretarji Matjaž Gotz, Marjan Lah in Vojko Svetičič, podpisnike peticije obtožujejo, da so jim sadovi demokracije postali samoumevni. Med tovrstnimi sadovi demokracije naštevajo tudi »uresničitev fantazij iz naslova pederastije in istospolne usmerjenosti ter sodomije«.

Če je to nivo razmišljanja v slovenski vojski, potem se nam slabo piše.

Več:

Celotna izjava sindikata

Pismo medijem mnenje sindikata Ministrstva za obrambo, glede »Peticije za ukinitev vojske«

Enostavno smo zmotno mislili, da plehka marketinška poteza za dvig naklade enega izmed tednikov, ne bo naletela na občutnejši odziv med državljani R Slovenije. Ker je zadeva glede na nenehno rastoče število simpatizerjev peticije in njenih nasprotnik , na Facebooku PROTI PETICIJI ZA UKINITEV VOJSKE!!!!! sindikat SMO na naslovu: http://www.facebook.com/group.php?gid=298656854599 je bilo v tem trenutku že 4.200 članov,dobila nepričakovane razsežnosti, smo se odločili, da izrazimo svoje mnenje do slednjega.

Mogoče pa je to priložnost, da iz vrst strokovne in laične javnosti končno dobimo korektne in premišljene ter argumentirane povratne informacije, kaj sploh pričakujejo od svojih sodržavljanov, ki so se za druge pripravljeni izpostaviti in tudi tvegati svoje zdravje in življenje. Pa ne gre samo za vojake, gre tudi za gasilce, policiste, reševalce, zaposlene v bolnicah in domovih za ostarele. Gre tudi za zaposlene v strukturah civilne zaščite, veterinarskega inštituta in druge, ki so v preteklosti že ukrepali, ko smo se srečali s sumom uporabe antraksa (vraničnega prisada) v parlamentu, s ptičjo gripo, pa s svinjsko (novo gripo) ali so zgolj opravljali svoje delo, ko so ustavili duševno moteno osebo, da ni sredi glavnega mesta sprožila ročno bombo in pobila naključne mimoidoče. In, mogoče bo priložnost, da se strokovnjaki in laiki izjasnijo kaj po njihovem mnenju posamezniki, ki so pripravljeni delati omenjena dela, zaslužijo za vloženi trud in odrekanje ter zavestno prevzemanje tveganja, ki so neločljivi del opravljanja teh del.

Na drugi strani gre za državljane, neto koristnike zgoraj omenjenih storitev, za katere je uživanje dobrot in svoboščin sodobne demokracije, vključno z osebno in zdravstveno varnostjo, pravico do izražanja svojega mnenja in izživljanja neobrzdanega sla do dobrot, ki se lahko kupijo za denar ali vzamejo na silo, vključno do uresničenja fantazij iz naslova pederastije in istospolne usmerjenosti ter sodomije, postalo samo po sebi umevna kategorija. Toda to je kategorija državljanov hedonistov, ki so se rodili kot svobodni državljani v demokratični državi, in jim takšen način življenja pripada. Seveda jim te elitistične pravice nihče ne oporeka. To je pritiklina posameznikov družbenega stanu, ki si lahko za denar privošči vse, skoraj vse pa še od boga jim je to dano, katerega že? Mogoče Bakusa ali kakšnega drugega medijsko bolj prepoznavnega?! Seveda jim je dana tudi pravica do presojanja o strokovnih tema, ki se tiče naše varnosti in varnosti naših potomcev. Izvajanje  varnostnih ukrepov in postopkov ter zagotovitev pogojev za polno uživanje sadov demokracije, mogoče tudi storitve, pa naj bo na plečih sodržavljanov iz zgornjega odstavka.

Toda spoštovani bralec, ali je temu res tako?! Koliko se laični podpisnik peticije spozna na zadeve obrambnega organiziranja družbe, na delovanje obrambnega sistema, civilne zaščite, na celovito zagotavljanje zdravstvenega varstva od primarne do sekundarne ravni, na organiziranje splošnega ljudskega upora. Kaj je že to? Mogoče mislite na pred dvema desetletjema vehementno zavrženo komunistično pogruntavščino SLO in DS (ali »splošni ljudski odpor in družbena samozaščita« za tiste ta mlajše, ki se s tem niso srečali in tudi starejše, ki so pozabili). Večina se spozna na ukinjanje, saj ni pomembno česa in za kakšno ceno. Pomembno je, da se nekaj ukinja kar diši na državo. In s čim naj bi ukinjeno nadomestili? Ali mislite na varnostno samoorganiziranje družbe – mogoče ad hoc?! Dajte no! V Španiji, Veliki Britaniji, Italiji in drugih evropskih državah, kjer so se soočili s posledicami terorističnih napadov so po teh napadih začeli drugače razmišljati o tem, zakaj se njihov način življenja in svoboščine ter vrednote poskušajo braniti sto ali tisoč kilometrov stran od, v vato zavite domače zibelke, kjer je vse dovoljeno kar ni izrecno prepovedano. Drugače so začeli razmišljati, ko so jim podivjani požari vzeli vse kar so za časa življenja uspeli zgraditi, ko so jih po rušilnih potresih pošiljali »na taborjenje pod šotore«. In to ne ad hoc.

In hkrati, ko pobudniki peticije prodajajo demagogijo in se pri tem spotikajo ob lastne besede kot na primer, ko v istem stavku navajajo dva med seboj si izključujoča dejstva »Slovenija ima izjemen geostrateški položaj in varnostno ni ogrožena«, me kar zmrazi od njohovega silnega navdušenja nad idealno družbo nenasilja, ki bo skoraj podoba izraelskih kibucev. Od družbe, ki bo prekipevala od skrbi za mlade družine, za ostarele in bo polna silnih socialnih institucij, ki bi nastale namesto današnjih vojašnic. Od skrbi za mlade, ki bodo z delom preko študentske servisa zaslužili kakšen dodaten evro in jim lakomni podjetniki, obsedeni z lastnim bogatenjem ali podjetja na robu obstoja, ne bodo odrekla plačila za pošteno opravljeno delo. Tega ne bo več. To bo družba, kjer bo »2.000 nekdanjih vojakov postalo gardistov, ki bodo razporejeni v sistem civilne zaščite z lahkim in morda premičnim topništvom, ob kakršnikoli zunanji nevarnosti skupaj s policijo organizirali splošni ljudski odpor«. Še dobro, da jih niso poimenovali za »pretorijance«. Pri tem nikar ne pozabimo omeniti, da generacija »X« počasi odhaja med starejšo populacijo in da so bile prihajajoči generaciji »Y« v zibelko položene vrednote kot so prijateljstvo, skrb za sočloveka in altruizem ter domoljubje. Vsi iz generacije »Y« bodo ob zaznavi zunanje nevarnosti brez kančka dvoma skočili po doma, varno shranjeno lahko orožje in premične topove ter se brez kančka dvoma postavili v bran domovine. Ja in še to: oranžni sloni letijo vsak dan razen v dneh, ko je v dolini šentflorjanski nizka oblačnost.

Ne da bi kogar od pobudnikov ali kasneje tudi podpisnikov peticije kakor koli hotel žalit ali pod dvom postavljat njegove strokovne kompetence, toda glede organiziranja in delovanja obrambnega sistema ter vloge Slovenske vojske v slednjem …., glede na v peticiji zapisane predloge, lahko le skromno ugotovim, da se na zadeve sodobnega obrambnega in varnostnega samoorganiziranja slovenske družbe spoznajo toliko kot vsak povprečen moški na ginekologijo ali na nogomet. Večina moški živi v prepričanju, da o teh zadevah vse, in še več, obenem pa ne ve nič. Na ravni gostilniškega prerekanja so to ljubimci, ki jim tajne G točke niso neznanka, v nogometu so seveda strategi brez primere, da jim ga daleč naokrog ni para. Še dobro, da pobudniki peticije ne odločajo o naši varnosti saj tudi oni o naših obveznost v sistemu kolektivne obrambe, o pripravah in ukrepih, ki jih bomo morali izvajati v primeru elementarnih nesreč, ki bi segale preko državnih meja sploh nočejo vedeti nič. Saj nam bodo drugi priskočili na pomoč, ko nam bo hudo. Kar tako, za vatikansko devizo. Pa to res kdo verjame?! Ja in marsovci živijo tudi med nami. Še vedno je bilo tako, da je vsak prvo poskrbel zase in za svoje.

Torej, ali je vredno v imenu dviga naklade tednika in populizma, političnega ali osebnega, rušiti še tisto malo pozitivnega kar je ostalo v tej družbi, še tisto malo na kar se lahko zaneseš, da bo verjetno delovalo, ko bo nam vsem šlo za nohte. Pa naj bo to potres, poplava, ali bog ne daj z ničemer izzvan teroristični napad.

Če menite, da je tako potem ste pravi za podporo »Peticija Ukinimo vojsko«. Sicer se na zadevo odzovite njeni iskrenosti in dobronamernosti primerno – prezrite jo kot eklatantno neumnost, ki želi izvabiti vaš čustveni odziv in ne pričakuje argumentiranega odgovora po tehtnem premisleku ter odgovornega ravnanje, ki bo v korist vseh nas, državljanov Slovenije in EU ter naših potomcev.

Dokument pripravil: podpredsednik  SMO Jožef Tišlarič

Podpisani člani predsedstva SMO: predsednik Darko Milenkovič, sekretar Matjaž Gotz, sekretar Marjan Lah, sekretar Vojko Svetičič

Written By
More from Uredništvo

Napovednik

To soboto, 24. januarja, bo izšla osma številka revije Narobe. Premierno jo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja