Zadnje novice (24)

marko 150Gledališki in filmski igralec Marko Mandić si v zadnjem času uspešno gradi filmsko kariero v Nemčiji. Na letošnjem Berlinalu se je pojavil v kar dveh filmih: Zlato (r. Thomas Arslan) in Izgubiti glavo (r. Stefan Wasterwelle). Slednji govori o berlinski gejevski sceni in prav zato je eden od člankov o Mandiću v nemškem časopisju nosil naslov »Slowene, Schurke, schwuler Lover« (Slovenec, ničvrednež, gejevski ljubimec). V Delu so zadnji del naslova prevedli kot »prepoten ljubimec«. Seveda, Slovenec v tujini ne more biti peder. Le kako bodo potem lahko ponosni nanj?

Bucher 150Ljudmila Novak je v parlament povabila Joannes Bucherja, predstavnika ameriške katoliške organizacije Human Life International (HLI). Kot so poročali v Mladini, so v Novi Sloveniji pojasnili, da si omenjena organizacija prizadeva k istim ciljem kot njihova stranka. HLI se zavzema za absolutno prepoved splava, homoseksualce pa označujejo kot »gigantski biološki sesalnik«, ki po svetu pobira bolezni. AIDS je zgolj vrh ledene gore. Dokler bodo homoseksualci lahko prosto potovali po svetu, pravijo v HLI, se bodo še naprej širile različne kuge. Ah, stvari so tako preproste, kajne, Ljudmila?

Papež je odstopil. Njegova anti-homoseksualna doktrina (kondomi imajo luknje bla, bla bla …) je bila navdih za vrsto subverzivnih akcij upora.

papez lezece

papez1 150Benetton ga je na svojem plakatu uprizoril v poljubu z egiptovskim imamom Ahmedom Muhammaedom el-Tayebom. Vatikan je plakat označil za znak grozljivega nespoštovanja papeža in dosegel, da je bil odstranjen z enega od mostov v Rimu.

Novozelandsko podjetje Powershop ga je uprizorilo na plakatu, na katerem blagoslavja gejevski par. Kljub pritožbam je novozelandsko oglaševalsko združenje ASA odločilo, da plakat ni žaljiv.

Njegova potovanja so bila prav tako inspiracija za proteste. V Španiji so se, na primer, istospolni pari poljubljali ob cesti, po kateri se je vozil, v Ukrajini so ga pričakale feministke zgoraj brez, ki so se ob njegovem odstopu odpravil v Pariz v znamenito cerkev Notre Dame in tam – prav tako zgoraj brez – udarjale po zvoncu in sporočale: »Pope no more«

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Zabava v Kopru: Be in red, be in love!

14. februarja po vsem svetu praznujemo praznik svetega Valentina, tradicionalni dan zaljubljenih....
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja