Piramida – igra narave in družbe

MEDIAŠIT

Ko smo že mislili, da smo najhujše preživeli in da kozlarije zadnja leta prihajajo samo še iz parlamenta (in vlade), so na nacionalki kupili Piramido – poligon za nestrpne, rasistične, ksenofobne, romofobne, homofobne in nesramne izlive ljudi, ki bi morali biti smetana naše družbe. In ko smo že naivno mislili, da so se na javni televiziji kaj naučili od primera Jelinčič, smo konec maja poslušali bistroumne izcedke Marjana Podobnika, Vilija Resnika in Saše Einsidler. Tokrat na temo nasilja nad istospolno usmerjenimi v Moskvi.

Seveda nihče – naj to še posebej poudarim – nihče od treh ni imel nič proti “istospolnim”, in tudi, kakopak, vsi trije so trikrat zapriseženo proti nasilju.

Ampak.

Piramida

Kaj, ko istospolni tako provocirajo, kaj, ko se nenehno “reklamirajo na veliki zvon”, kaj, ko zahtevajo zase več, kot jim pripada “po zakonih narave in stvarstva”. Enakost istospolnih parov z družino, posvojitev otrok, ja, pa saj to svet ni videl! “To jim pač ne gre, to ni isto, ne more biti isto, nikoli ni bilo in nikoli ne bo,” je pesnil lepi Spodobnik. In še, iz drugih ust … kaj, ko so v Rusiji tako nestrpni, da so se pustili sprovocirati. Saj “ne moremo pričakovati, da bo večina, ki velikokrat marsikaj potrpi, vedno molčala”.

Medtem je Einsidlerjeva hitela poudarjati, kako pogreša prave moške na televiziji in kako bi rada, da bi njena dva sinova imela za vzornika Vilija Resnika, ne pa kakšnega poženščenega moškega, ki ga moraš dvakrat pogledati, preden sploh ugotoviš, katerega spola je. Otroke homoseksualcem, nikar!! In “nikar ne tega toliko oglaševati, saj smo ljudje različni”, je razumno sklepal pravi moški Vili Resnik, potem pa 9 minut ekstremnega intelektualnega napora na temo homoseksualnosti zaključil z mislijo: “Evrovizija ni več to, evrovizija tistih homoseksualcev.”, karkoli že to pomeni. (Še posebej letos.)

Ja, če povzamem Podobnika: “Svet gre res v smeri nekega nezdravega razvoja!” Zato vsem trem mumijam (mumijam?) nastavljam ogledalo peder-dive Helene Blagne, ki je novinarju Vikend magazina odgovarjala na vprašanje o homoseksualnosti: “Vsak ima v življenju pravico početi, kar si želi, in če se je narava z nekom poigrala, to ni moja stvar.” Eee… s kom se je že narava poigrala?!

Aja, o nasilju v Moskvi samo še to: “V Sloveniji se kakopak, kaj takega ne bi nikoli zgodilo.”, smo slišali v Piramidi. Škoda, ker se je nekaj podobnega zgodilo prav lani po paradi.

Tags from the story
Written By
More from Mitja Blažič

Ne maram parad ponosa!

INTERVJU Prerekanja s Svetlano Makarovič Konec aprila je Svetlana Makarovič v pogovoru...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja