Pahor sprejel Kampanjo za vse družine

pahorparada

pahorparadaPredsednik vlade Borut Pahor je danes končno – po več prošnjah za srečanje – sprejel predstavnika Kampanje za vse družine Mitjo Blažiča in dr. Barbaro Rajgelj.

Pahor je v pogovoru pojasnil, da podpira kompromisno različico zakonika, za katero naj bi v vladi imeli dovolj glasov podpore. Poudaril je, da je Družinski zakonik potrebno čimprej sprejeti, saj prinaša pomembne rešitve težav s tega področja.

Mitja Blažič je po srečanju povedal, da so s Pahorjem želeli govoriti zato, ker so opazili zaskrbljujoč trend: vlada je najprej predložila kompromisni predlog, opozicija pa nadaljuje z nekakšno pasivno obstrukcijo zakona, kar pomeni, da poskušajo iz vseh členov zakonika tako ali drugače brisati istospolne pare in družine. Zaradi tega Kampanjo za vse družine skrbi ponovitev scenarija iz leta 2004, ko je vladi zmanjkalo časa za sprejem Zakona o istospolnih partnerskih zvezah. Pahor je na pogovoru poudaril, da vlada s tem zakonom še vedno misli resno in da ga je potrebno čimprej sprejeti.

Drugo branje zakonika, ki se vleče kot zgodba o jari kači in steklem polžu (kdo je kača in kdo polž prepuščamo vaši domišljiji), se bo nadaljevalo ta četrtek. Če bo potrjeno toliko členov kot na zadnji seji, bodo poslanci v četrtek sejo končali okrog stotega člena zakonika – to je ena tretjina vseh členov.

Na sliki: Borut Pahor leta 2003, ko je pred parlamentom sprejel predstavnike tretje Parade ponosa v Sloveniji.
Written By
More from Uredništvo

Ne Paradi v Dubrovniku

Dubrovniška škofija je prepovedala predvajanje enega od priljubljenejših filmov, in sicer filma...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja